Digitzz - 'The Jam'

  1. Nieuwschevron right
  2. Digitzz - 'The Jam'

Op 18 oktober 2013 verschijnt de The Good Stuff EP van rapper Digitzz bij Top Noch. De release wordt voorafgegaan door de single 'The Jam', die Digitzz heeft geschreven met zijn goede vriend Mr. Probz. Als je benieuwd bent hoe deze gloednieuwe single klinkt, zorg dan dat je vanavond je radio aan hebt staan. Michiel draait hem dan net na achten in de uitzending.

De afgelopen jaren was Digitzz actief met enkele losse releases en als onderdeel van collectief Nouveau Riche. Hij benadrukt dat die vriendschap niet voorbij is. “Dat blijft gewoon. Ik heb veel muziek liggen met Boaz van de Beatz. Maar ik heb het gevoel dat deze nummers daar minder passen en heb zin om met Top Notch aan de slag te gaan.”

Digitzz rapt in het Engels. Dat is voor hem, hij is kind van een Amerikaanse vader en een Nederlandse moeder en tweetalig opgevoed, een hele logische keuze. Zijn inspiratie haalt hij ook uit Amerika; Snoop Dogg, en specifiek Snoop Doggs album Doggystyle uit 1993.

Alle tracks op de EP zijn het afgelopen jaar gemaakt. "Ik ga zeker werken aan een album, maar met deze sound vond ik dat het eerst tijd was voor een nieuwe introductie. Het voelt ook echt weer als een nieuw begin, ik ben weer die rookie en wil me bewijzen. Ik heb grote ambities, maar begin nu met dit en ga hard werken om zoveel mogelijk te laten zien."

Ster advertentie
Ster advertentie