Bon Jovi pakt vijfde #2-notering in albumlijst

  1. Nieuwschevron right
  2. Bon Jovi pakt vijfde #2-notering in albumlijst

Bon Jovi heeft Dr. Dre niet van de nummer 1-positie weten te stoten. Het dertiende studioalbum van de rockband komt binnen op de tweede plek.

Wat een pech voor de Amerikaanse rockband Bon Jovi. Als het album Compton: A Soundtrack By Dr. Dre van Dr. Dre er niet was geweest, had de band uit New Jersey hun vijfde #1-notering kunnen bijschrijven. Nu is Burning Bridges hun vijfde #2-notering. Daarnaast is album het eerste zonder gitarist Ritchie Sambora die de groep in 2013 (gedwongen) verliet.

Niet eerder uitgebrachte nummers

Weliswaar zijn de tien nummers op Burning Bridges, het dertiende studioalbum, nog niet eerder uitgebracht, maar zijn het toch niet allemaal nieuwe nummers. Zanger Jon Bon Jovi ziet het album, dat tevens het laatste is voor Mercury Records, als eentje voor de fans. Een album met nummers die nog niet helemaal af waren en een paar nieuwe nummers. Vandaar dan ook dat er twee nummers opstaan waaraan Sambora heeft meegeschreven. Volgend jaar gaan de rockers alsnog op voor hun vijfde #1-notering, want dan komt de band met een album met alleen maar nieuwe nummers.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lowlands

Het vorig weekend gehouden Lowlands festival in Biddinghuizen laat zijn sporen na in de Album Top 100 van deze week. Niet minder dan 26 albums staan er in van 24 artiesten die vorig weekend optraden. Geen record dit keer, dat werd vorig jaar geboekt met 33 noteringen.
Onder de 26 noteringen zitten 12 albums die vorige week al genoteerd stonden en 13 die op herhaling gaan. Daarnaast is er één album dat nog niet een notering kreeg. Hier volgen de albums die het meeste profijt hadden van het optreden:
De meeste winst boeken:
#5 (12) Tame Impala: Currents
#7 (41) Paolo Nutini: Caustic Love
#34 (59) Benjamine Clementine: At Least For Now
#40 (94) Kendrick Lamar: To Pimp A Butterfly
#44 (86) Major Lazer: Peace Is The Mission
#46 (66) New Wave: New Wave
#55 (79) The Maccabees: Marks To Prove It
Opnieuw binnen dankzij het optreden:
#45 Tame Impala: Lonerism
#29 Bear’s Den: Islands
#32 Christine & The Queens: Chaleur Humaine
#37 en #52 Passenger: All The Little Lights / Whispers
#36 Twenty One Pilots: Blurryface
#48 FFS: FFS
#47 Balthazar: Thin Walls
#56 Courtney Barnett: Sometime I Sit And Think, Sometimes I Just Sit
De enige nieuwe notering van een Lowlands act is die van The Bohicas. Zaterdagmiddag stonden zanger Dominic McGuinness, drummer Brendan Heaney, gitarist Dominic John en bassist Adrian Acolatse van de Britse band The Bohicas in de India-tent. Daar speelden ze hun rock ‘n roll liedjes, snel, strak en rauw. Op het debuutalbum The Making Of staan er elf van, geproduceerd door Mark Rankin (Queens Of The Stone Age, Bombay Bicycle Club), Chris ‘Merrick’ Hughes (Tears For Fears, Adam And The Ants) en Oli Bayston (Toy, Boxed In). De vier leden van The Bohicas kennen elkaar van hun school in Essex.
Resteert de nieuwe noteringen van acts die niet op Lowlands stonden:

#6 Ghost: Meliora

Na Disturbed (op #11) is Ghost de tweede heavymetalband met een nieuwe notering deze week. Ghost is echter geen Amerikaanse maar een Zweedse metalband. Meliora is het derde studioalbum. Ghost bestaat sinds 2008 en bestaat uit zanger Papa Emeritus (inmiddels de III) en Nameless Ghouls, dat staat voor de vijf muzikanten die de instrumenten bespelen. De identiteit van de leden is dus onbekend, hoewel de Zweedse Buma/Stemra ze vast wel zal weten, anders krijgen de muzikanten hun liedjes niet betaald!

#11 Disturbed: Immortalized

Immortalized, het zesde studioalbum van Disturbed, was er bijna niet gekomen. In 2011 lastte de Amerikaanse heavymetalband een pauze in, waarvan je nooit weet of het voor altijd is. Leden ondernemen solo dingen, waarna ze soms niet meer bij de groep terugkeren. Voor Disturbed liep het wel goed af. Dan Donegan (leadgitaar, achtergrondzang), Mike Wengren (percussie), David Draiman (zang) en John Moyer (bas, achtergrondzang) kwamen begin dit jaar weer bij elkaar voor de opnames van Immortalized. Met een elfde plaats is het zelfs hun bestgenoteerde album. Asylum kwam in 2010 niet verder dan de 22e plaats.

#14 Wilco: Star Wars

Star Wars is alweer het negende studioalbum van de Amerikaanse band Wilco. Over de titel verklaarde zanger Jeff Tweedy, dat het niets heeft te maken met de gelijknamige serie of films. Het geeft hem een goed gevoel, het voelt alsof er geen grenzen bestaan, dat mogelijkheden opent en de wereld kan verrassen.

#16 Spock’s Beard: The Oblivion Particle

Langer dan één week hield de Amerikaanse rockband Spock’s Beard het tot nu toe niet vol in onze albumlijst. Zowel voor Snow (#100 in 2002) en Octane (#87 in 2005) was het na één week alweer bekeken. Qua hoogste plaats boekt The Oblivion Particle, hun twaalfde album nu al een record, want het komt binnen op de zestiende plaats. Daarmee is de kans ook groot dat het album het langer dan één week zal volhouden.

#20 Nathaniel Rateliff & The Night Sweats: Nathaniel Rateliff & The Night Sweats

Vrijdag 31 juli 2015 was een bijzondere radiodag. Op die dag waren twee dj’s voor het laatst te horen op 3FM: Gerard Ekdom en Rob Stenders. Ekdom begint in oktober aan een nieuw radioavontuur op Radio 2 (Ekdom in de ochtend), Stenders zit al op Radio 2 (RobStendards) en krijgt daar nog een avondprogramma bij.
In de laatste weken op 3FM heeft Rob zich sterk gemaakt voor ‘S.O.B. (Son Of A Bitch)’ van Nathaniel Rateliff & The Night Sweats. Inmiddels heeft hij daar op zowel 3FM als Radio 2 andere dj’s mee aangestoken. Verantwoordelijk voor dit swingende nummer is Nathaniel Rateliff, geboren in Hermann, Missouri. Op zijn zevende zat hij al achter het drumstel, leerde zichzelf gitaar spelen en begon liedjes te schrijven. Nathaniel Rateliff bracht drie soloalbums uit. Hij toerde met Mumford & Sons door Europa. Op 12 oktober staat hij met zijn zevenkoppige begeleidingsband The Night Sweats in Bitterzoet in Amsterdam.

#43 Gabrieli Consort & Players / Paul McCreesh: Handel – l’Allegro, Il Penseroso Ed Il

Sinds 1982 bestaat het ensemble Gabrieli Consort & Players onder leiding van Paul McCreesh. Het gezelschap brengt muziek uit de Renaissance en Baroque tijd. Handel – l’Allegro, Il Penseroso Ed Il is een muziekstuk dat de Duitse componist George Frideric Handel (1685 – 1759) schreef rond 1740. Hij baseerde zich daarbij op een gedicht van de Britse dichter John Milton.

#57 Strypes: Little Victories

Hoewel de gemiddelde leeftijd van de vier leden van Strypes rond de negentien ligt, maakt de Ierse band rock & bluesmuziek waarvan de oorsprong ligt in de jaren ’60 en ’70. Chuck Berry, Rolling Stones, Dr. Feelgood zijn hun inspiratiebronnen. Na Snapshot (2013) heeft het viertal getourd door Europa, Australië, Japan en de Verenigde Staten van Amerika. Dat leverde genoeg inspiratie op voor de opvolger, Little Victories.

#87 Mark Lanegan: Houston – Publishing Demos 2002

Gedurende zeven dagen nam Mark Lanegan (voormalig zanger van Screeming Trees), in april 2002 een aantal nummers op. Een deel daarvan belandde op de soundtrack van de film Cook County, een deel gebruikte hij later in andere nummers. Dertien jaar na dato, brengt Lanegan een album uit met veertien van de nummers die hij in 2002 opnam.
De Megaman
Mega Top 50 albumspecialist

Meer achtergronden bij de hits vind je wekelijks op de-megaman.blogspot.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie