Zesde #1 voor David Guetta in de UK

  1. Nieuwschevron right
  2. Zesde #1 voor David Guetta in de UK

'Lovers On The Sun' van David Guetta en Sam Martin is de nieuwe nummer 1 in de UK Chart. In de albumlijst is Ed Sheeran eindelijk verslagen.

In 2008 scoorde David Guetta zijn eerste nummer 1 in de Britse hitlijst. 'When Love Takes Over' (met Kelly Rowland) kwam toen op de bovenste plek binnen. Daarna deed hij het nog vier keer met zijn eigen tracks ('Sexy Bitch', 'Gettin' Over You' en 'Titanium') en ook nog één keer als gastartiest bij Flo Rida's 'Club Can't Handle Me' in 2010.
Met 'Lovers On The Sun' staat hij nu dus in totaal voor de zesde keer op nummer 1. De Franse dj en producer heeft tot nu toe negen miljoen singles in Groot-Brittanië verkocht.

Verrassingen

Met haar nieuwe single 'Shake It Off' kon ze afgelopen week niet opboksen tegen David Guetta en dus komt Taylor Swift met haar nieuwe single 'maar' binnen op de vierde plek. Vorige week maandag bracht de zangeres 'Shake It Off' – tot verrassing van iedereen die haar lief heeft – uit.
Een andere verrassing in de top 10 komt van Wankelmut en Emma Louise. De Duitse house-dj maakte een remix van Louise's 'Jungle'. Opmerkelijk is dat de track, die de naam 'My Head Is A Jungle' kreeg, vorig jaar april al drie weken in de Mega Top 50 bivakkeerde. Wankelmut en Emma Louise kwam toen niet verder dan de 41e plaats.

Single top 10

01 ( – ) 'Lovers On The Sun' – David Guetta & Sam Martin
02 (01) 'Am I Wrong' – Nico & Vinz
03 (02) 'Rude' – MAGIC!
04 ( – ) 'Shake It Off' – Taylor Swift
05 ( – ) 'My Head Is A Jungle' – Wankelmut & Emma Louise
06 (03) 'Love Runs Out' – One Republic
07 (06) 'Budapest' – George Ezra
08 (11) 'Don't' – Ed Sheeran
09 ( – ) 'Tonight (We Live Forever)' – Union J
10 (05) 'Ghost' – Ella Henderson

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

X na acht weken verslagen

Eindelijk is Ed Sheeran verstoten van de nummer 1 in de albumlijst. En wel door de winnaars van Britain's Got Talent: Collabro. De vijf leden van de band komen op de bovenste plek binnen met hun debuutalbum Stars. Op dat album staat onder andere een cover van 'All Of Me', de wereldhit van John Legend.
Collabro begin juni de talentenshow. Op dat moment kenden de vijf zangers elkaar pas net. Ze vertolkte in Britain's Got Talent het nummer 'Stars' uit de musical Les Miserables. De jury en het publiek was dusdanig onder de indruk van het vijftal, dat ze uiteindelijk het programma wonnen en een platendeal in de wacht sleepte.

Album top 10

01 ( – ) 'Stars' – Collabro
02 (01) 'X' – Ed Sheeran
03 ( – ) 'Concrete Love' – Courteneers
04 (02) 'In The Lonely Hour' – Sam Smith
05 (06) 'Wanted On Voyage' – George Ezra
06 ( – ) 'Great Divide' – Twin Atlantic
07 (03) 'Blue Smoke – The Best Of' – Dolly Parton
08 (08) 'Caustic Love' – Paolo Nutini
09 (07) 'A Perfect Contradiction' – Paloma Faith
10 (05) 'At The Movies' – Richard & Adam

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tim Cox
Specialist internationale charts
Ster advertentie
Ster advertentie