Streaminggegevens Deezer in Mega Top 50

  1. Nieuwschevron right
  2. Streaminggegevens Deezer in Mega Top 50

Nieuws over de samenstelling van de Mega Top 50 want vanaf nu worden ook de gegevens van streamingdienst Deezer meegenomen! En zo wordt de lijst nóg completer en betrouwbaarder...

Deezer levert vanaf vandaag wekelijks streaming data aan SoundAware, het bedrijf dat onder andere voor de muziekindustrie registreert welke muziek wordt gedraaid op de Nederlandse radio- en tv- stations.

SoundAware stelt op basis hiervan wekelijks de Mega Top 50 en ook de Top 40 samen. Deezer gaat SoundAware iedere week voorzien van data over de meest gestreamde tracks, wat betekent dat het luistergedrag in Nederland nog beter vertegenwoordigd is in de hitlijsten.

Belangrijke stap voor Deezer

Fabrizio Gentile, Managing Director Benelux voor Deezer, over de nieuwe samenwerking: “We zijn ontzettend blij met deze samenwerking met SoundAware, en daardoor ook de Mega Top 50. Dit is voor Deezer een belangrijke stap in de erkenning als toonaangevende speler in de Nederlandse muziekconsumptiemarkt.”

Barend is er blij mee

Barend van Deelen, NPO 3FM presentator van de Mega Top 50: "Om de Mega Top 50 zo actueel mogelijk te houden en de lijst met zijn tijd mee te laten gaan, is het voor ons zeer belangrijk dat we continu blijven kijken naar de verschillende mogelijkheden om de lijst te blijven vernieuwen. Deezer is momenteel één van de streamingdiensten waar veelvuldig gebruik van wordt gemaakt in ons land en dus vinden we het belangrijk om deze gegevens ook mee te nemen in onze samenstelling om een nog duidelijker beeld te kunnen geven van het streamgebruik in Nederland."

Check de Mega Top 50 op Deezer

Lees meer over de samenstelling van de Mega Top 50

Ster advertentie
Ster advertentie