Calvin Harris onttroont Tiësto als best verdienende DJ

  1. Nieuwschevron right
  2. Calvin Harris onttroont Tiësto als best verdienende DJ

Tiësto is niet langer de best verdienende DJ ter wereld. Zijn koppositie wordt overgenomen door Calvin Harris, zo meldt het Amerikaanse zakenblad Forbes.

Niet dat Tiësto het slecht gedaan heeft in 2011, want toen opzichte van een jaar ervoor vergrootte hij zijn inkomsten met 10 miljoen dollar. Dat komt vooral door de enorme groei van Europese dancemuziek in de Verenigde Staten. "In Amerika is dance booming", aldus Tiësto tegenover Forbes. De Bredanaar kreeg ongeveer 32 miljoen dollar bijgeschreven op zijn bankrekening.

De Schot Calvin Harris deed het nog beter met 46 miljoen dollar. Hij kan ook goed merken dat Europese dance in opkomst is. "De vlucht die dancemuziek de laatste drie jaar heeft gemaakt is astronomisch. Ik had het geluk dat ik op het juiste moment op de juiste plek was."

De top 10
1. Calvin Harris – 46 miljoen dollar
2. Tiësto – 32 miljoen dollar
3. David Guetta – 30 miljoen dollar
4. Swedish House Mafia – 25 miljoen dollar
5. Deadmau5 – 21 miljoen dollar
6. Avicii – 20 miljoen dollar
7. Afrojack – 18 miljoen dollar
8. Armin van Buuren – 17 miljoen dollar
9. Skrillex – 16 miljoen dollar
9. Kaskade – 16 miljoen dollar

Swedish House Mafia is in maart gestopt als trio, maar staat nog wel in deze lijst omdat Forbes over het hele vorige jaar de totale inkomsten berekend heeft.

Forbes gebruikte onder meer gegevens van concertorganisatoren. Ook wordt muziek- en merchandiseverkoop meegerekend. Verder raadpleegt Forbes promotors, managers, advocaten en in sommige gevallen de artiesten zelf.

Ster advertentie
Ster advertentie