Niels Geusebroek op #1 in de Mega Top 50

  1. Nieuwschevron right
  2. Niels Geusebroek op #1 in de Mega Top 50

Niels Geusebroek stijgt deze week naar de bovenste positie van de Mega Top 50. Met ‘Take Your Time Girl’ verdrijft hij ‘Wake Me Up’ van Avicii van de nummer 1.

Voor het eerst in zijn carrière heeft Niels Geusebroek een nummer 1-hit te pakken in de Mega Top 50. Het lukt hem met ‘Take Your Time Girl’, een liedje dat twee weken geleden binnenkwam in de lijst op nummer 6 en vorige week steeg naar nummer 4. ‘Take Your Time Girl’ kwam tot stand dankzij het radioprogramma van Ruud de Wild op 538. De Wild vroeg aan Geusebroek om een song te schrijven op de hartslag van het nog ongeboren dochtertje van nieuwslezeres Hannelore Zwitserlood. Direct nadat Niels Geusebroek ‘Take Your Time Girl’ live had gezongen, kwamen er vele positieve reacties binnen. Een videoregistratie met daarin een huilende Zwitserlood werd veelvuldig bekeken op internet. Al snel ontstond het idee om ‘Take Your Time Girl’ op single uit te brengen, met uiteindelijk dus een nummer 1-hit tot gevolg.

Blije reacties

Niels Geusebroek is uiteraard erg gelukkig met het nieuws. "Ontzettend trots en dolblij ben ik met mijn eerste echte eigen nummer 1. Dank jullie luisteraars en 3FM voor de fantastische support. Heerlijk te weten dat jullie zo massaal genieten van dit liedje!" Nieuwslezeres Hannelore Zwitserlood had het nooit aan zien komen. "Zelf was ik hevig ontroerd toen Niels zijn liedje voor het eerst speelde op de hartslag van mijn dochtertje-to-be, maar dat gold voor heel veel mensen! Dat bleek wel uit de talloze reacties die binnenkwamen bij Ruud de Wild. Natuurlijk had ik nooit verwacht dat het zo'n enorme hit zou worden, heel bijzonder en vooral ook erg leuk voor Niels! En wie weet zit er zelfs nog een wereldrecord in, haha, want mijn toekomstige dochter is de allerjongste 'artiest' ooit met zo'n hit!"

Via Silkstone, The Voice Of Holland en Wildstylez

Niels Geusebroeks carrière begon in 1996 toen hij samen met Frans van Essen de band Silkstone oprichtte. Ze mochten spelen op zowel Pinkpop als Lowlands en wisten één top 10-hit in de Mega Top 50 op hun naam te schrijven. In 2008 kwam ‘Here In Your World’ namelijk tot nummer 9 in de lijst. Een jaar later stopte Silkstone en zocht Geusebroek naar mogelijkheden om door te gaan als zanger.
Het bracht hem in 2011 bij het tweede seizoen van The Voice Of Holland. Hij strandde in de halve finale, maar dat betekende niet het einde van zijn loopbaan. In 2012 zong hij namelijk de hardstyle track ‘Year Of Summer’ van Wildstylez in. Totaal onverwacht groeide de single uit tot een gigantische hit die de tweede positie in de Mega Top 50 wist te veroveren. Voor het eerst stond er een hardstyle track in de lijst.

Eindelijk op nummer 1

Waar ‘Year Of Summer’ tot nummer 2 kwam, lukt het Niels Geusebroek met ‘Take Your Time Girl’ dus wel om de koppositie te bereiken. Hij is daarmee de eerste deelnemer van The Voice Of Holland die een nummer 1-hit scoort nadat het programma is afgelopen. Ook is het voor het eerst sinds ‘I Follow Rivers’ van Triggerfinger uit maart 2012 dat een opname uit een radioprogramma bovenaan staat. Destijds zorgde een optreden in de ochtendshow van Giel Beelen voor een internationale hit. Overigens proefde Geusebroek eerder dit jaar al wel aan de nummer 1, doordat hij meezong op het 'Koningslied' van John Ewbank. Samen met 50 andere artiesten nam hij een paar regels voor zijn rekening.

Mega Top 50 #1 Award

Artiesten die het voor elkaar krijgen om bovenaan te komen in de Mega Top 50, worden beloond met een #1 Award. Niels Geusebroek kwam zaterdag toevallig langs in de studio van 3FM omdat hij op zou treden bij That's Live en dat was voor Bart Arens een mooi moment om de zanger te verrassen met een award.

Geen record voor Avicii

Niels Geusebroek verhindert een record voor Avicii, die daar de laatste weken naar op weg leek. Doordat de Zweedse DJ al twaalf weken aan kop stond in de Mega Top 50 met 'Wake Me Up', maakte hij kans om de langst genoteerde nummer 1 ooit te worden. Op dit moment is dat nog steeds ‘Que Si, Que No’ van Jody Bernal uit 2000. Daarna volgen 'Balada' van Gusttavo Lima (14 weken), 'Dromen Zijn Bedrog' van Marco Borsato (13 weken) en 'Somebody That I Used To Know' van Gotye & Kimbra (13 weken). Avicii staat met ‘Wake Me Up’ wel in de top 5 van langst genoteerde nummer 1-hits. Deze week zakt ‘Wake Me Up’ naar nummer 2.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie