VS verontwaardigd over VMA-optreden Miley Cyrus

  1. Nieuwschevron right
  2. VS verontwaardigd over VMA-optreden Miley Cyrus

De MTV Video Music Awards staan altijd garant voor opschudding. Zo sprak in 2003 de hele wereld over de tongzoen van Britney Spears en Madonna, en afgelopen zondag deed Miley Cyrus nogal wat stof opwaaien.

Miley Cyrus, dochter van countryzanger Billy Ray Cyrus, werd in 2006 bekend nadat ze Hannah Montana speelde in de gelijknamige serie op Disney Channel. Hannah Montana was overdag een normaal tienermeisje dat 's avonds veranderde in een wereldster als ze op het podium stond. Na vier seizoenen op televisie kwam er ook nog eens een bioscoopfilm van Hannah Montana. Miley Cyrus werd beroemd door haar rol, maar zat in een strak braaf keurslijf van Disney.

Nadat Hannah Montana stopte, probeerde Miley Cyrus steeds meer van haar Disney-imago af te komen. Ze scheerde haar haren kort, verfde ze blond en verloofde zich met acteur Liam Hemsworth. Ook werd de muziek die ze maakte steeds uitdagender. Waar ze in 2007 op '7 Things' nog zong over vriendjes, zei ze in 2010 in 'Can't Be Tamed' niet getemd te kunnen worden.

MTV Video Music Awards

Ook afgelopen zondag kende ze geen enkele rem toen ze optrad tijdens de MTV Video Music Awards, een show die wereldwijd wordt uitgezonden. Ze zong eerst een eigen liedje in een weinig verhullend pakje, dat ze verruilde voor een vleeskleurig setje toen ze 'Blurred Lines' met Robin Thicke deed. Ook ging ze twerken tegen Robin Thicke aan: hij ietsje voorover gebogen, zij met de kont tegen hem aan. Artiesten in de zaal wisten niet hoe ze moesten kijken, zoals bijvoorbeeld Rihanna die zelf toch ook niet vies is van uitdagende dingen.

Ouders reageerden woedend een ook de mediacommissie Parents Television Council (PTC) was niet blij met het optreden. De show van MTV was volgens hen absoluut niet geschikt voor kijkers vanaf veertien jaar, zoals van tevoren was aangegeven. Een bestuurslid merkte op: "Het optreden verving talent door seks." Opvallend is dat Mileys vader Billy Ray in de adviescommissie van de PTC zit. Hij twitterde het volgende: "God bedanken voor zoveel zegeningen vanavond. Blijven bidden voor wereldvrede. Meer liefde, minder haat."

Twitter

Op Twitter was Miley Cyrus lange tijd het meest besproken onderwerp. 306.000 tweets per minuut gingen over haar, meer dan andere Amerikaanse publiekstrekkers als de Super Bowl. Onder andere zangeres Kelly Clarkson reageerde: "Just saw a couple performances from the VMA's last night. 2 words... #pitchystrippers" En rapper B.o.B. liet weten: "When a black girl twerks, it's ratchet. when a white girl does it, it's entertainment."

>> Lees ook: Miley Cyrus: "Ik ben in de war"

Ster advertentie
Ster advertentie