Bruce Springsteen - 'Born In The USA'

  1. Nieuwschevron right
  2. Bruce Springsteen - 'Born In The USA'

Op 4 juni 1984 komt een album uit dat een klassieker wordt. Vanwege de zanger, de hoes én de liedjes. Bruce Springsteen heeft dan al zes albums op zijn naam staan, waaronder de klassieker Born To Run enNebraska.

Born In The USA wordt wereldberoemd

De albumhoes, met Bruce's achterwerk, een rode pet en de Amerikaanse vlag, wordt wereldberoemd. Op de plaat staat een bonte verzameling liedjes die nog op de plank lagen. Bruce heeft wel eens laten weten gemengde gevoelens te hebben bij het succes vanBorn In The USA. Hij vindt voorganger Nebraska veel beter.

Wereldwijd 30 miljoen exemplaren van Born In The USA verkocht

Born In The USA wordt in 1985 het best verkopende album in de Verenigde Staten en Springsteens succesvolste album ooit. Wereldwijd verkoopt hij 30 miljoen exemplaren. Van het album worden zeven singles een top 10-hit.

Titeltrack 'Born In The USA' is protestsong

De titeltrack van het album ontstaat in 1981, als Bruce gevraagd wordt om de soundtrack van een film te schrijven. Hij is niet meteen enthousiast, maar doet het toch. Het wordt een protestsong over de eindeloze oorlog in Vietnam, die zoveel mensenlevens kostte. Bruce is naar eigen zeggen nooit zo politiek bevlogen in zijn songs, maar de Vietnam oorlog was te groot om te negeren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie