Nederlander Oliver Heldens op #1 in UK

  1. Nieuwschevron right
  2. Nederlander Oliver Heldens op #1 in UK

Wéér Nederlands succes in de Britse hitlijsten. DJ Oliver Heldens komt met de vocale versie van ‘Gecko’ binnen op de eerste plek!

Na top 10-noteringen van Mr. Probz, The Common Linnets, DVBBS en Tiësto in 2014 is het nu dus de beurt aan Oliver Heldens om Groot-Brittanië te veroveren. En zijn debuut is meer dan briljant: Heldens is pas negentien jaar en heeft nu al zijn eerste nummer 1-hit in de UK te pakken. ‘Gecko (Overdrive)’ - zoals de track voluit heet - is een samenwerking met zangeres Becky Hill, die aan de eerste serie van The Voice UK meedeed. Heldens staat onder contract bij het platenlabel van Tiësto.

Eerder dit jaar bracht Heldens de instrumentale versie van ‘Gecko’ al uit. Die stond eind maart op nummer 41 in de Mega Top 50. Wellicht kunnen de vocalen van Becky Hill voor een hogere notering zorgen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Example en Usher ook nieuw in top 10

Example is met zijn nieuwe single ‘One More Day (Stay With Me)’ de tweede binnenkomer (op #4) in de top 10. Elliot John Gleave - zoals hij echt heet - scoort hiermee zijn achtste top 10-hit in nog geen vijf jaar tijd. In 2012 stond de rapper zelfs twee keer op nummer 1 in de UK Chart met ‘Changed The Way You Kissed Me’ en ‘Stay Awake’. Na ‘Kids Again’ is ‘One More Day’ de tweede single van zijn nieuwe album Live Life Living dat op 7 juli uitkomt.

Daarachter komt Usher’s ‘Good Kisser’ binnen op de tiende plek. De ex-3FM Megahit werd in de meeste landen al in mei uitgebracht, maar werd vorige week pas digitaal gereleased in de UK. ‘Good Kisser’ is de zestiende top 10-hit voor Usher.

Single top 10

01 ( -- ) ‘Gecko (Overdrive)’ – Oliver Heldens & Becky Hill
02 (01) ‘Chapter One’ – Ella Henderson
03 (03) ‘Sing’ – Ed Sheeran
04 ( -- ) ‘One More Day’ – Example
05 (04) ‘Budapest’ – George Ezra
06 (05) ‘Stay With Me’ – Sam Smith
07 (09) ‘Waves (Robin Schulz Remix)’ – Mr Probz
08 (08) ‘Wiggle’ – Jason Derulo & Snoop Dogg
09 (10) ‘All Of Me’ – John Legend
10 ( -- ) ‘Good Kisser’ – Usher

Ed Sheeran met tweede album op #1

Zoals verwacht is X (uitgesproken als Multiply) van Ed Sheeran de nieuwe nummer 1 in de Britse albumlijst. De opvolger van debuutalbum + werd afgelopen week 182.000 keer verkocht. Hitsingle ‘Sing’ bereikte een aantal weken geleden al de de bovenste positie van de UK Chart. Dat betekende de eerste nummer 1 voor Sheeran in zijn thuisland. Eerder stond zijn eerste album + ook al op de bovenste plek.

Album top 10

01 ( -- ) ‘X’ – Ed Sheeran
02 (03) ‘The Lonely Hour’ – Sam Smith
03 (01) ‘Ultraviolence’ – Lana Del Rey
04 (02) ‘Ghost Stories’ – Coldplay
05 (07) ‘Caustic Love’ – Paolo Nutini
06 (05) ’48:13’ – Kasabian
07 (06) ‘Blue Smoke: The Best Of’ – Dolly Parton
08 (02) ‘The Hunting Party’ – Linkin Park
09 (08) ‘A Perfect Contradiction’ – Paloma Faith
10 ( -- ) ‘One More ‘Round The Sun‘ – Mastodon

Tim Cox
Mega Top 50 specialist internationale charts

Ster advertentie
Ster advertentie