Armin van Buuren baalt van belastinggeruchten

  1. Nieuwschevron right
  2. Armin van Buuren baalt van belastinggeruchten

Armin van Buuren is boos op Quote. Het blad schrijft dat de DJ mogelijk een naheffing krijgt van de Belastingdienst over de jaren 2004 tot en met 2010.

Voor gewone Nederlanders is het vaak al een hele opgave om de belastingaangifte te doen, laat staan voor een bekende DJ die volop actief is in het buitenland. Het zakenblad Quote meldde gisteren dat Armin van Buuren in de clinch ligt met de Belastingdienst. De fiscus zou met een naheffing komen over de jaren 2004 tot en met 2010, mede omdat in het belastingverdrag tussen Nederland en de Verenigde Staten de gages van DJ's niet geregeld zijn.

Armin van Buuren ontkent

Quote denkt dit verhaal op te kunnen maken uit het jaarverslag van Armin van Buuren, maar de DJ denkt daar zelf heel anders over. "Ik vind het vervelend dat de suggestie wordt gewekt door Quote dat ik de Belastingdienst ontwijk. Het omgekeerde is het geval. Het citaat in mijn jaarverslag heeft betrekking op de mogelijkheid om belasting die ik al in het buitenland heb betaald, te verrekenen met mijn Nederlandse aangifte. Ik heb voor sommige boekingen nu dubbel belasting betaald, zowel in Nederland als in het buitenland. Dat zijn we nu aan het onderzoeken."

Armin van Buuren verwacht dat de kwestie snel opgelost zal zijn. "Doordat ten tijde van het deponeren van de jaarrekening hierover nog geen definitieve overeenstemming was met de belastingdienst, heb ik deze onzekerheid in het kader van transparantie in de jaarrekening benoemd. Ik ben over dit onderwerp in goed gesprek met de Belastingdienst. Afronding zal op korte termijn plaatsvinden."

Ster advertentie
Ster advertentie