Kerstrecord Mega Top 50: zes kersthits in de lijst

  1. Nieuwschevron right
  2. Kerstrecord Mega Top 50: zes kersthits in de lijst

Vier oude kersthits kwamen er vorige week de Mega Top 50 binnen, en daar komen er deze week nog eens twee bij. Die zes stuks is een record!

Zes stuks dus. Vorige week kwamen 'All I Want For Christmas Is You' van Mariah Carey (nu van 21 naar 9), 'Last Christmas' van Wham! (32-25), 'Santa Tell Me' van Ariana Grande (37-33) en 'It's Beginning To Look A Lot Like Christmas' van Michael Buble (49-41) de Mega Top 50 al binnen. Hieronder check je twee andere ultieme kerstplaten.

Chris Rea - 'Driving Home For Christmas' (35)

Op 35 een fraaie notering voor Chris Rea. Zijn 'Driving Home For Christmas' stamt al uit 1988, maar kwam pas in 2008 voor het eerst in de Mega Top 50 terecht. De afgelopen drie jaar bleek hij een regelmatige terugkeerder te zijn, die nu aan zijn vierde chartrun begint. En zie daar: de 35e plaats betekent zelfs de hoogste notering voor 'Driving Home For Christmas', want tot nu toe was hij niet verder gekomen dan de 38e plaats vorig jaar.

Band Aid - 'Do They Know It’s Christmas?' (48)

Maar da’s nog altijd een stuk lager dan de hoogste positie van 'Do They Know It’s Christmas' van Band Aid, want die stond in 1984 op 1. Daarna kwam 'ie af en toe nog eens terug in de lagere regionen: in 1986, 2008 en 2013. Na een jaartje afwezigheid is Band Aid dit jaar weer net de drempel over. Wat het aantal oude kersthits in de Mega Top 50 maar liefst op zes stuks brengt. En dat is een kerstrecord!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie