Anouk in top 25 ‘meeste Mega Top 50-hits’

  1. Nieuwschevron right
  2. Anouk in top 25 ‘meeste Mega Top 50-hits’
‘Dominique’ is één van de drie nieuwkomers in de Mega Top 50. Dat betekent alweer de 37e hit voor Anouk.
Een Nederlandstalige hit voor Anouk in de Mega Top 50! Haar voorgaande 36 waren stuk voor stuk in het Engels, maar een tijdje terug besloot ze om het eens in haar eigen taal te proberen. De Haagse zangeres schreef ‘Dominique’ voor haar vriend, basketballer Dominique Schemmekens, waarmee ze sinds begin dit jaar samen is. In juni zette ze een video voor zijn verjaardag op het wereldwijde web, waarin ze het nummer al zong. Drie maanden later is het dus één van de binnenkomers in de Mega Top 50 op 41.

Anouk in top 25 meeste hits

36 hits gingen ‘Dominique’ dus voor. Twee daarvan bereikten de koppositie in de Mega Top 50: ‘Three Days In A Row’ (zes weken in 2009) en ‘Birds’ (drie keer in 2013). In totaal stond Anouk achttien keer bij de beste tien. Met de binnenkomst van haar gloednieuwe single schuift de zangeres de top 25 binnen van artiesten met de meeste hits in de Mega Top 50 (op een gedeelde 25e plek).
In het rijtje Nederlandse artiesten staat ze ‘pas’ op de twaalfde positie. Om de nummer 1 te achterhalen moet ze nog een heleboel veel hits gaan scoren, want André Hazes scoorde in totaal 69 hits.

Op jacht naar Corry Konings

Maar in het rijtje Nederlandse zangeressen hoeft Anouk maar één iemand voor zich te dulden. Corry Konings is met 47 Mega Top 50-hits nog een eindje uit het zicht, maar komt steeds dichterbij. Wie weet komt Anouk nog met een handvol Nederlandstalige hits, dan komt mevrouw Konings echt in zicht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie