Cyrus op #1 - Britney Spears hoogste nieuwe in VS

  1. Nieuwschevron right
  2. Cyrus op #1 - Britney Spears hoogste nieuwe in VS

Britney Spears’ nieuwe single ‘Work Bitch’ is de hoogste binnenkomer in de Amerikaanse Billboard Hot 100. De zangeres komt binnen op 12, terwijl ‘Wrecking Ball’ van Miley Cyrus voor de tweede week op nummer 1 staat.

‘Work Bitch’ is de voorloper van Britney’s achtste album dat begin december moet uitkomen. Haar laatste single in de Hot 100 was ‘Ooh La La’ en werd niet zo’n heel erg daverend succes (hoogste positie 54). De laatste Amerikaanse nummer 1-hit van Spears was de leadsingle van haar vorige album Femme Fatale uit 2011: ‘Hold It Against Me’ stond in januari van dat jaar op de hoogste plek. Of ze dat kan evenaren is nog maar de grote vraag, maar met ‘Work Bitch’ mag ze in elk geval al even ruiken aan de top 10.

Lorde meest gedownload

In de Hot 100 blijft Lorde voor de derde week staan op nummer 3, maar ‘Royals’ is de meest gedownloade track op het Amerikaanse internet. Afgelopen week ging het nummer maar liefst 307.000 keer over de digitale toonbank. Ze versloeg daarmee Miley Cyrus (van 1 naar 3) en Katy Perry’s ‘Roar’ (blijven staan op 2). ‘Royals’ staat op het album Pure Heroine, dat op 24 september is uitgekomen. Het nummer was eerder te vinden op de EP The Love Club die al in december van 2012 gelanceerd werd.
Voor het eerst sinds ‘Call Me Maybe’ van Carly Rae Jepsen (2010) pronkt de debuutsingle van een solozangeres bovenaan de downloadlijst. Onder anderen Ke$ha (‘TiK ToK’), Lady Gaga (‘Just Dance’) en Katy Perry (‘I Kissed A Girl’) gingen de Nieuw-Zeelandse voor. Dat heeft de nog maar 16-jarige Lorde toch maar mooi voor elkaar. In de Mega Top 50 staat ‘Royals’ nu dertien weken in de lijst en bereikte afgelopen week pas haar hoogste positie: nummer 15. Wellicht kan ze deze week nog doorstromen naar de top 10?

Opvolger ‘Roar’ al in de lijst

Nadat Katy Perry begin september haar achtste nummer 1-hit scoorde met ‘Roar’, komt de opvolger van die megahit binnen in de Hot 100. ‘Dark Horse’, een samenwerking met rapper Juicy J, is nieuw op 17. Na One Of The Boys en Teenage Dream komt Perry op 22 oktober met haar derde studioalbum: Prism. Overigens was ‘Roar’ de afgelopen week de meest gedraaide track op de Amerikaanse radio.
Tim Cox
Mega Top 50 Amerika specialist

Nummer 1: Miley Cyrus 'Wrecking Ball'

Nummer 3: Lorde 'Royals'

Nummer 12: Britney Spears 'Work Bitch'

Ster advertentie
Ster advertentie