Ed Sheeran scoort eerste nummer 1 in Mega Top 50

  1. Nieuwschevron right
  2. Ed Sheeran scoort eerste nummer 1 in Mega Top 50

Na zeven weken is het Ed Sheeran gelukt: 'Thinking Out Loud' verovert de koppositie. En dat betekent de eerste nummer 1-hit in de Mega Top 50 voor de Britse zanger.

Heel rustig aan verovert Ed Sheeran de koppositie! Zonder dat je het in de gaten had sloop ‘Thinking Out Loud’ steeds verder naar boven in de Mega Top 50. Eerst zette Sheeran iedereen op het verkeerde been, door in z’n tweede week van 25 naar 24 te stijgen. Daarna kwam de gang erin en steeg hij via 12 door naar 5. Om vervolgens weer onopvallend door te sluipen: twee weken terug van 5 naar 3, vorige week een plaatsje winst naar 2 en in z’n zevende week neemt Ed de laatste horde en klimt hij door van 2 naar 1. Wat hem, met het romantische ‘Thinking Out Loud’, zijn eerste charttopper in de Mega Top 50 oplevert!

Langzaam

Met die eerste plaats evenaart ‘Thinking Out Loud’ de positie die hij ook al veroverde in Groot-Brittannië, Ierland, Australië en Nieuw-Zeeland. In Nederland deed Sheeran er dus zeven weken over om op kop te komen, maar in Engeland duurde het maar liefst negentien weken! Waarmee ‘Thinking Out Loud’ de langzaamste nummer 1-hit ooit is in de Britse hitparade.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie