Caro Emerald volgend jaar naar Seoul Jazz Festival

  1. Nieuwschevron right
  2. Caro Emerald volgend jaar naar Seoul Jazz Festival

Caro Emerald treedt in 2015 de eerste keer op in Azië. De zangeres staat in het voorjaar op het Seoul Jazz Festival.

Het Seoul Jazz Festival vindt van 23 t/m 25 mei plaats in de hoofdstad van Zuid-Korea. Emerald bracht het nieuws op haar Twitter en Facebook-pagina. Vorig jaar stond de zangeres met meerdere tracks genoteerd in de Zuid-Koreaanse Jazz Top 50.

Arena Tour

De 33-jarige zangeres begon afgelopen week aan haar tour door het Verenigd Koninkrijk met een optreden in Brighton. Emerald treedt ook op in onder meer Manchester en in de O2 Arena in Londen. 24 oktober eindigt haar Arena Tour in het Schotse Glasgow.

Carré

Vervolgens gaat Emerald in november haar opwachting maken in de Nederlandse theaters. Op 2 november staat ze in een uitverkocht Carré in Amsterdam.

De doorbraak

Caro Emerald brak in 2009 door met haar single ‘Back It Up’, dat 3FM Megahit werd en bereikte de achtste plek in de Mega Top 50. In april 2010 kreeg Emerald de Schaal van Rigter uitgereikte omdat ‘Back It Up’ de meest gedraaide track op 3FM was in 2009. Haar grootste succes scoorde ze met ‘A Night Like This’. Dat nummer stond - verdeeld in drie etappes - negen weken op nummer 1 in de Mega Top 50.

Albums

Beide tracks komen van het debuutalbum Deleted Scenes From The Cutting Room Floor. Dat album ging maar liefst dertig weken aan de leiding van de Nederlandse Album Top 100 en stond ook nog eens 174 weken genoteerd. Een beter debuut had Miss Emerald zich niet kunnen wensen.
Ook tweede album The Shocking Miss Emerald belandde op de eerste plek van de albumlijst. Het album stond in 2013 ‘maar’ drie weken op nummer 1.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie