UK: album Ed Sheeran #1, André Rieu weer in top 10

  1. Nieuwschevron right
  2. UK: album Ed Sheeran #1, André Rieu weer in top 10

Terwijl Ed Sheeran met zijn album na twaalf weken terugkeert op nummer 1, staat er ook een Nederlandse artiest in de top 10. Niemand minder dan André Rieu is nieuw op de vierde plek.

Geen Mr. Probz of Tiësto. Nee, tussen de nieuwe albums van Taylor Swift en Damien Rice duikt opeens een andere Nederlander op. Het is niemand minder dan André Rieu die met zijn nieuwe album Love In Venice een top 10-notering te pakken heeft in de Britse albumlijst. En dat is niet de eerste keer dat de Maastrichtse violist dat voor elkaar krijgt. Tussen 2010 en nu deed hij dat namelijk al vijf keer eerder. Overigens deed hij dat, net als nu met Love In Venice, alle keren met The Johann Strauss Orchestra.
Forever Vienna (nummer 2 in 2010), Moonlight Serenade (4, 2010), And The Waltz Goes On (7, 2011), Magic Of The Movies (2, 2012) en Music Of The Night (4, 2013) waren de eerste handvol top 10-albums van Rieu aan de andere kant van de Noordzee. En ook in 2014 krijgt Rieu het dus weer voor elkaar om in de top 10 te komen van de Britse albumlijst. Chapeau, André!

Motion niet op nummer 1

In de albumlijst is het Calvin Harris die binnenkomt op nummer 2. Zijn vierde album Motion bleef net hangen achter Ed Sheeran’s X. Harris ging met eerdere albums wel twee keer aan de leiding in de Britse albumlijst. Zijn vorige album 18 Months keert deze week terug in de lijst op nummer 21 en heeft een record in handen. Van dat album haalden namelijk negen tracks de top 10 in de UK Chart.
Met zijn nieuwe album Motion is de Schotse dj hard op weg op dat record te breken. ‘Under Control’ (met Alesso en Hurts), ‘Summer’ en ‘Blame’ (met John Newman) stonden dit jaar namelijk alle drie op nummer 1 en nieuwe single ‘Outside’ (met Ellie Goulding) komt deze week nieuw binnen op nummer 6 in de UK Chart.

X best verkochte album

Halverwege de week ging Motion nog aan de leiding, maar is op het nippertje dus voorbij gestoken door Ed Sheeran. X staat daardoor voor de negende week op nummer 1. Eerder stond het album daar al in juli en augustus. En nu, twaalf weken na die achtste keer, staat Sheeran daar dus gewoon weer. Daarmee is X tot nu toe het bestverkochte album in het Verenigd Koninkrijk

Album top 10

01 (02) ‘X’ – Ed Sheeran
02 ( – ) ‘Motion’ – Calvin Harris
03 (01) ‘1989’ – Taylor Swift
04 ( – ) ‘Love In Venice’ – André Rieu
05 (03) ‘In The Lonely Hour’ – Sam Smith
06 (89) ‘Love In The Future’ – John Legend
07 ( – ) ‘My Favorite Faded Fantasy’ – Damien Rice
08 (05) ‘Wanted On Voyage’ – George Ezra
09 (15) ‘No Sound Without Silence’ – The Script
10 (09) ‘Nostalgia’ – Annie Lennox

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vijfde keer voor Cheryl

Cheryl Tweedy, Cheryl Cole, Cheryl Fernandez-Versini of gewoon Cheryl. Het maakt allemaal niks uit, want de 31-jarige zangeres scoort sowieso wel een nummer 1-hit in het Verenigd Koninkrijk. Zo ook nu weer met ‘I Don’t Care’, de tweede single van Cheryl’s nog uit te komen album Only Human. Eerder stond ‘Crazy Stupid Love’ (met Tinie Tempah) al op nummer 1.
In totaal staat Cheryl nu voor de tiende keer bovenaan de UK Chart. Vijf keer daarvaan deed ze dat solo. De eerste keer gebeurde dat in 2009, toen ‘Fight For This Love’ twee weken op nummer 1 stond. Daarna volgden nog ‘Promise This’ (2010), ‘Call My Name’ (2012) en eerder dit jaar dus al de samenwerking met Tinie Tempah. Sinds 2012 doet ze dat onder alleen haar voornaam, daarvoor ging ze als Cheryl Cole door het leven, nadat ze trouwde met voetbaler Ashley Cole. Tegenwoordig is ze getrouwd met Jean-Bernard Fernandez-Versini.
Naast de vijf solo-tracks stond Cheryl nog vijf keer op nummer 1. Vier keer deed ze dat als lid van Girls Aloud en één keer op ‘Everybody Hurts’, een cover van R.E.M.’s wereldhit die opgenomen werd voor Helping Haiti.

John Legend terug in top 10

Op nummer 4 staat deze week ‘All Of Me’ van John Legend. De track staat inmiddels 39 weken in de lijst en piekte eerder dit jaar al op nummer 2. Waarom staat ‘ie dan nu weer in de top 10? Nou, Legend trad vorig weekeinde op tijdens een show van The X Factor. Vandaar dat het zoetsappige ‘All Of Me’ weer als een raket omhoog gaat deze week. Net als zijn album overigens, want Love In The Future stijgt van 89 naar 6 in de Britse albumlijst.

Single top 10

01 ( – ) ‘I Don’t Care’ – Cheryl
02 (01) ‘Thinking Out Loud’ – Ed Sheeran
03 (02) ‘All About That Bass’ – Meghan Trainor
04 (26) ‘All Of Me’ – John Legend
05 (03) ‘Shake It Off’ – Taylor Swift
06 ( – ) ‘Outside’ – Calvin Harris & Ellie Goulding
07 (04) ‘Bang Bang’ – Jessie J & Ariana Grande & Nicki Minaj
08 (05) ‘Don’t Tell ‘Em’ – Jeremith & YG
09 (07) ‘Steal My Girl’ – One Direction
10 (10) ‘I’m Not The Only One’ – Sam Smith

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tim Cox
Mega Top 50 specialist internationale charts
Ster advertentie
Ster advertentie