Vrouwen domineren in VS, Meghan Trainor blijft #1

  1. Nieuwschevron right
  2. Vrouwen domineren in VS, Meghan Trainor blijft #1

‘All About That Bass’ van Meghan Trainor gaat voor de tweede week aan de leiding in de Amerikaanse Hot 100. In de albumlijst een nummer 1 voor rapper Lecrae.

Vorige week steeg ‘All About That Bass’ een plekje naar de nummer 1 in de Hot 100 en daar blijft Meghan Trainor deze week plakken. Achter haar maken vrouwen de top 5 compleet. Voormalig nummer 1 ‘Shake It Off’ van Taylor Swift blijft staan op nummer 2 en een plaats lager staat ook ‘Anaconda’ van Nicki Minaj op dezelfde positie als vorige week. Daarachter klimmen Iggy Azalea en Rita Ora naar hun hoogste notering met ‘Black Widow’ en zakken Jessie J, Ariana Grande en Nicki Minaj naar nummer 5.

Achtste keer in historie

De vrouwen domineren de Hot 100 dus. En dat is pas de achtste keer in de 56-jarige historie van de lijst dat dat gebeurt. De laatste keer gebeurde dat overigens in maart 2012, toen Katy Perry, Adele (twee keer), Whitney Houston en Kelly Clarkson de eerste vijf plaatsen bezetten. Daarvóór gebeurde dat het laatst in 1999. Ook toen stond Whitney Houston bij die vrouwen top 5, maar stond ze achter Cher. Wel hield ze toen Monica, Mariah Carey en Sarah McLachlan achter zich.

Niet vijf, maar zeven

De top 5 bestaat deze week uit zeven verschillende vrouwen: een record! Dankzij de gastartiesten komen we op dat aantal uit. Nicki Minaj heeft de grote eer om er twee keer in te staan: op nummer 3 met haar eigen ‘Anaconda’ en twee plekken lager met mede-diva’s Jessie J en Ariana Grande.

Single top 10

01 (01) ‘All About That Bass’ – Meghan Trainor
02 (02) ‘Shake It Off’ – Taylor Swift
03 (03) ‘Anaconda’ – Nicki Minaj
04 (05) ‘Black Widow’ – Iggy Azalea & Rita Ora
05 (04) ‘Bang Bang’ – Jessie J, Ariana Grande & Nicki Minaj
06 (06) ‘Stay With Me’ – Sam Smith
07 (08) ‘Break Free’ – Ariana Grande & Zedd
08 (09) ‘Maps’ – Maroon 5
09 (07) ‘Rude’ – MAGIC!
10 (11) ‘Boom Clap’ – Charli XCX

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eerste #1-album Lecrea

Anomaly is het eerste album van Lecrea dat de eerste plaats van de Amerikaanse albumchart bereikt. Zijn hoogste positie hiervoor was nummer 3. Dat behaalde hij in 2012 met zijn album Gravity. De 34-jarige rapper is wellicht nog onbekend in Nederland (en ook in de VS), maar toch verkocht hij in Amerika al 1,4 miljoen albums en werden zijn tracks al 2,9 miljoen keer gedownload. Anomaly is het zevende album van Lecrea in negen jaar tijd.

Nog meer nieuwe albums

Naast Lecrea zijn er nog zes andere nieuwe albums in de top 10, waarvan Jhene Aiko de hoogste is op nummer 3. Een plekje lager komt een – in ons land – bekendere artiest binnen. Ryan Adams’ titelloze album entert op de vierde plek en dat is meteen de hoogste notering in de Amerikaanse albumlijst ooit voor de zanger. Twee keer stond hij op nummer 7: in 2007 met Easy Tiger en in 2011 met Ashes & Fire.

Album top 10

01 ( – ) ‘Anomaly’ – Lecrea
02 (01) ‘V’ – Maroon 5
03 ( – ) ‘Souled Out’ – Jhene Aiko
04 ( – ) ‘Ryan Adams’ – Ryan Adams
05 ( – ) ‘I Don’t Dance’ – Lee Brice
06 (02) ‘Seen It All: The Autobiography’ – Jeezy
07 ( – ) ‘El Pintor’ – Interpol
08 ( – ) ‘Where It’s At’ – Dustin Lynch
09 (03) ‘Guardians Of The Galaxy’ – Soundtrack
10 ( – ) ‘Lullaby And … The Ceaseless Roar’ – Robert Plant

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tim Cox
Specialist internationale charts
Ster advertentie
Ster advertentie