Green Day krijgt Global Icon Award tijdens de EMA's

  1. Nieuwschevron right
  2. Green Day krijgt Global Icon Award tijdens de EMA's

Jarenlang werk wordt beloond!

Gisterenavond werden de MTV Europe Music Awards uitgereikt in een bomvol Rotterdam Ahoy. Met optredens van Martin Garrix, Bebe Rexha en The Weeknd was het een topshow. Maar Green Day sloot de awardshow in stijl af, als echte global icons. Na 30 jaar werk worden ze beloond met deze grote titel.

Schoolbandje

30 jaar geleden startte Green Day als bandje op hun school. 'We zijn dankbaar voor een fenomenale carrière. We zijn nog steeds hetzelfde schoolbandje,' zegt Billy Joe Armstrong.

Hartaanval

Tijdens de EMA's haalde de band flink uit naar de verkiezingen in hun eigen land, de VS. 'We zijn heel erg blij om in Europa te zijn. We zijn vooral blij om even uit Amerika te zijn. Ons land heeft een zware hartaanval,' zijn de woorden van Billy Joe Armstrong tijdens de Global Icon Award speech.

Pinkpop

Onlangs werd nog bekend dat de band dit jaar weer op Pinkpop speelt. Dat doen ze op 4 juni. Voor die tijd kun je ze nog bewonderen in de Ziggo Dome, waar ze op 31 januari een optreden geven. Die show is inmiddels helemaal uitverkocht.

Ster advertentie
Ster advertentie