Eerste #1 voor Waylon in Album Top 100

  1. Nieuwschevron right
  2. Eerste #1 voor Waylon in Album Top 100

Heaven After Midnight is het derde album voor Waylon, maar pas het eerste dat de nummer 1 bereikt. De zanger stoot Jan Smit na twee weken van de bovenste positie.

#1 Waylon: Heaven After Midnight

In mei en juni stond Waylon zes weken op de eerste plaats als deel van The Common Linnets, met het gelijknamige album. Toch zal hij meer plezier beleven aan de huidige de #1-notering van Heaven After Midnight, omdat het zijn eigen album is, waarmee hij zijn eerste #1-notering scoort. Tot deze week was een derde plaats het hoogst haalbare, voor Wicked Ways in 2009. After All uit 2011 kwam tot #8.
Heaven After Midnight zou al in april uitkomen, maar werd uitgesteld vanwege het Eurovisie Songfestival-avontuur van The Common Linnets. Na zijn twee, meer soul getinte albums, wilde hij terug naar zijn oude liefde: de country. Zijn artiestennaam Waylon (in het echt heet hij Willem Bijkerk), is een eerbetoon aan countryzanger Waylon Jennings. Vorig jaar vertrok Waylon dan ook naar Nashville en Los Angeles om daar te werken aan Heaven After Midnight, dat meer country bevat.
Rob en Matthew Crosby, die ook nummers schreven voor The Common Linnets, schreven ook nummers van Waylon. Daarnaast schreef Ilse DeLange de ballad ‘Love me’. Maar dat was voor de bom barste met The Common Linnets.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

#7 Queen: Live at the Rainbow’74 – Sold Out

In eigen land had de Britse groep Queen in maart 1974 al twee gouden albums op hun naam staan: Queen en Queen II, toen ze begonnen aan de Queen II Tour. Het concert dat de groep op 31 maart gaf in The Rainbow Theatre in Londen staat op het album Live at the Rainbow’74. Daarnaast krijg je er een DVD bij met het concert dat Queen in datzelfde theatre gaf op 20 november 1974 in het kader van de Sheer Heart Attack Tour, naar het gelijknamige derde album. Beide geven een interessant beeld van de groep, die in ons land op dat moment nog geen hit had gescoord.

#8 André Hazes: Eenzaam Zonder Jou – Het Complete Albumoverzicht

Op 23 september is het tien jaar geleden dat André Hazes op 53-jarige leeftijd overleed in het Hofpoort ziekenhuis in Woerden. André scoorde diverse hits, waaronder zeven #1-hits, drie na zijn dood in 2004. Ter gelegenheid van zijn tienjarig overlijden, verschijnt de box Eenzaam Zonder Jou – Het Complete Albumoverzicht met 26 originele albums plus de bonus-cd Meer Hazes, met onder andere studioversies van enkele hits.

#11 Ryan Adams: Ryan Adams

Op 23 september speelt de Amerikaanse singer-songwriter in Paradiso in Amsterdam, waarvoor je op 3FM nog kaarten kunt winnen. Hij zal dan zeker nummers spelen van Ryan Adams, zijn veertiende studioalbum. Adams produceerde het album, opvolger van Ashes & Fire (#2 in 2011), zelf met Mike Viola.

#15 Robert Plant: Lullaby And… The Ceaseless Roar

Robert Plant was de zanger van de Britse rockgroep Led Zeppelin. In juni verschenen de eerste drie albums van Led Zeppelin in een geremasterde versie. Later zal ook van de resterende zes albums een geremasterde versie verschijnen. In tussentijd komt Plant met Lullaby And… The Ceaseless Roar, zijn tiende soloalbum, waarop hij wordt begeleid door The Sensational Space Shifters.

#16 Interpol: El Pintor

In de Vinyl Top 3 die Roosmarijn Reijmer iedere woensdagavond draait in 3voor12 Radio, staat het album El Pintor van Interpol op de eerste plaats. Voor de Album Top 100 worden naast vinylalbums, ook cd’s (fysiek en digitaal) meegenomen. Aangezien dit ook voor de andere albums in de Album Top 100 opgaat, mag de Amerikaanse band blij zijn met een 16e plaats voor hun vijfde album, El Pintor, dat een anagram is van Interpol.

#28 Daniel Hope / Konzerthaus Kammerorchester Berlin / André de Ridder:

Recomposed By Max Richter: Vivaldi, the Four Seasons

Afgelopen dinsdag voerde de Britse violist Daniel Hope samen met de Duitse componist Max Richter het stuk ‘The Four Seasons’ uit van de Italiaanse componist Vivaldi. Geen gewone uitvoering maar door Richter voorzien van een eigen arrangement. Liefhebbers van deze muziek zijn op zoek gegaan naar een uitvoering en kwamen uit bij het album dat binnenkomt op de 28e plaats.

#30 Mieke Stemerdink: Oh Liefde

In de jaren ’80 was Mieke Stermerdink de zangeres van De Gigantjes die met ‘Yaki Taki Oowah!’ in 1985 een #18-hit scoorden. In 1999 stopte de groep, waarna Mieke aan een solocarrière begon. Sindsdien treedt ze met een eigen band op en maakt deel uit van Girls Wanna Have Fun, een gelegenheidsformatie van Nederlandse zangeressen.
Tijdens het afscheid in 1989 van de Zangeres Zonder Naam, dé zangeres van het levenslied, zong Mieke het nummer ‘Ach Vaderlief’, waarna ze prompt door de Zangeres tot haar opvolger werd gebombardeerd. Toen kon ze nog niet weten dat ze 25 jaar later een heel smartlappenalbum zou volzingen, uitgebracht op een hiphoplabel!
Kees de Koning, platenbaas van het platenlabel Top Notch, is liefhebber van smartlappen. Toen hij een opname van Mieke hoorde, was hij getroffen door haar stem. Daarop stelde hij haar voor een heel album te maken. Dat leek Mieke, geboren in Doetinchem, maar al sinds haar zeventiende wonend in hartje Amsterdam, wel wat, maar dan geen gewoon smartlappenalbum. Ze ging op zoek naar ongebruikte teksten van Huub van der Lubbe, zanger van De Dijk en een goede vriend van haar. Samen met het minder bekende, maar stemmiger werk van Tante Leen (smartlappenzangeres in de jaren ’60) en eigen vertalingen van nummers van Billie Holliday, vormen deze het album Oh Liefde, waarvan Guido Belcanto het titelnummer schreef.

#50 St. Paul & The Broken Bones: Half The City

Uit Birmingham, Alabama, komt de formatie St. Paul & The Broken Bones. De zeven heren brengen soul, waarbij je niet meer stil kunt blijven zitten. Half The City is hun eerste album, dat werd geproduceerd door Ben Tanner van Alabama Shakes. Wanneer horen we daar weer eens wat van?

#51 The Kooks: Listen

Vijftien nummers staan er op deluxe editie van Listen, het vierde studioalbum van de Britse groep The Kooks. In juni stond de band op Pinkpop en liet al wat los over het nieuwe album, dat geproduceerd is door zanger Luke Pritchard samen met Fraser T. Smith (Sam Smith, Ellie Goulding) en Inflo (hip hop-producer uit Londen, die de band vond op Soundcloud).

#65 Corry Konings: Met Hart En Ziel Deel 2

Een jaar geleden kwam Corry Konings met het album Met Hart En Ziel Deel 1 (#2), dus het zat er wel in dat er een vervolg zou komen. Op Met Hart En Ziel Deel 2 zingt Corry Konings, die al 45 jaar in het vak zit, weer liedjes over liefde, vriendschap en dromen, waaronder een aantal nummers die al eerder zijn uitgebracht. Met de Vlaamse zanger David Vandyck zingt Corry het nummer ‘Waar Jij Ook Gaat’, een bewerking van ‘L’avventura’ van het Franse duo Stone & Eric Charden uit 1971.

#75 Banks: Goddess

Banks is de artiestennaam van de 26-jarige Jillian Banks uit Orange County, Californië. Banks was één van de genomineerden voor de Sound of 2014, de lijst van de Britse BBC van meest belovende talenten. Banks eindigde derde, achter Elle Eyre en Sam Smith. Haar album Goddess bevat onder andere tracks van de EP’s Fall Over en London, beide uit 2013.

#76 Luke Sital-Singh: The Fire Inside

Net als Banks (zie onder #75) was de Britse singer-songwriter Luke Sital-Singh één van de genomineerden voor de Sound of 2014. In tegenstelling tot Banks die het tot de derde plaats schopte, kwam Luke Sital-Singh niet verder dan de longlist. Soms is het zelfs beter niet te hoog te eindigen op zulke lijstjes, want dat schept alleen maar hoge verwachtingen. Anderen kunnen dan in alle rust werken aan hun muziek. Zo ook Luke Sital-Singh, die met The Fire Inside zijn debuutalbum presenteert.

#77 Silk Road Ensemble with Yo-Yo Ma: A Playlist Without Borders

Zestien jaar geleden richtte de in Parijs geboren cellist Yo-Yo-Ma, het Silk Road Ensemble op, onderdeel van het Silk Road Project. Deze stichting wil het uitwisselen van muzikanten bevorderen. Het Silk Road Ensemble kent dan ook geen vaste bezetting, maar bestaat uit maximaal 59 muzikanten, componisten, arrangeurs, verhaalvertellers en zij die visualiseren, afkomstig uit diverse culturen. Zo nu en dan, als zijn agenda het toelaat, treedt Yo-Yo Ma, die tegenwoordig in Massachusetts woont, op met ‘zijn’ Silk Road Ensemble. Zoals afgelopen woensdag, 10 september, in het Concertgebouw in Amsterdam.

#90 Faun: Luna

Ondanks de titel Luna, dat in het Spaans maan betekent, is dit een album van een Duitse formatie. Faun, afkomstig uit München, bestaat sinds 2002 en maakt folkmuziek. Ze gebruiken daarbij Middeleeuwse instrumenten als de Keltische harp en de draailier. De nummers van Faun worden in diverse talen gezongen, waaronder Duits, Latijns, Grieks en Scandinavische talen.

#100 Jhené Aiko: Souled Out

De hekkensluiter in de Album Top 100 van deze week is in handen van Jhené Aiko, met het album Souled Out. Voluit heet ze Jhené Aiko Efuru Chilombo, geboren in 1988 in Los Angeles. Jhené Aiko (we houden het kort) was voor het eerst te horen op vier nummers van B2K – The Remixes Vol. 1 uit 2002 van de r&b formatie B2K. Na de mixtape Sailing Soul(s) in 2011 en de EP Sail Out in 2013, debuteert ze deze week met het album Souled Out.
De Megaman
Mega Top 50 albumspecialist

Meer achtergronden bij de hits vind je wekelijks op http://de-megaman.blogspot.nl

Ster advertentie
Ster advertentie