Primeur: de nieuwe Editors-single!

  1. Nieuwschevron right
  2. Primeur: de nieuwe Editors-single!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tom Smith en co. brachten in 2009 hun derde album In This Light And On This Evening uit, met daarop o.a. hitsingle Papillon. Het jaar daarna begonnen de mannen al met het schrijven van nieuw werk, maar het duurde tot begin 2013 voor ze ook daadwerkelijk de studio in doken voor de opnames van dit vierde album.

Een van de redenen dat het zo lang duurde was de moeizame relatie met gitarist Chris. Dit leidde uiteindelijk zelfs tot het vertrek van de gitarist. Frontman Tom: “It’s been a long, hard couple of years and it got pretty dark because whenever we tried creating new songs it wasn’t good enough. Chris’s heart wasn’t in it any more. For a year, we’d leave rehearsals feeling very negative and uninspired. "

Inmiddels zijn de Editors weer op volle sterkte terug. Met de nieuwe line-up trokken ze in januari 2013 naar Nashville, waar ze werkten met producer Jacquire King, van o.a. Kings Of Leon, album vier opnamen. En deze zomer zijn de mannen op alle grote festivals te vinden, waaronder Rock Werchter, Sziget en Lowlands.

Naast de vele festivals staat er ook een losse show in Nederland op de planning; op 8 juli komen ze naar de Gashouder in Amsterdam. Daar zullen ze zeker ook hun nieuwe single live laten horen! De primeur van die single was maandagavond 6 mei 2013 na achten bij MetMichiel op 3FM!

Ster advertentie
Ster advertentie