De allereerste mixtape van St. Paul!

  1. Nieuwschevron right
  2. De allereerste mixtape van St. Paul!

Wie kan je beter de jaren negentig in een mix laten vangen dan DJ St Paul? Juist, niemand dus! En daarom ben ik blij dat ik kan zeggen dat DJ St Paul vanavond in m'n show de muzikale pareltjes van de nineties aan elkaar mixt...

DJ St Paul, muziekfanaat,-romanticus, -liefhebber en -encyclopedie, bekend van Pop-O-Matic, Helter Skelter, Lowlands en Popfiction en van zijn aandeel in de MaDiWoDoVr-show van naamgenoot Paul de Leeuw (op madiwoendo), vatte voor MetMichiel een paar juweeltjes van de 90s in een mix.

De tracklist:

Intro van Beats International - 'Dub Be Good To Me'
White Town - 'Your Woman'
Gang Starr - 'Code Of The Streets'
Interlude (kleine ode aan Guru)
Beck - 'Beercan'
Paris - 'The Devil Made Me Do It'
Break van Sonic Youth - '100%'
Elastica - 'Connection'
Intro van REM - 'Radio Song'DJ St Paul verklaart zijn mix:

"Het is niet makkelijk, een grunge puber zijn. Alleen maar band-shirts en een gebatekte pyama. Vaak met opdruk van een goed doel. Of een politiek strijder. Maar zonder benul van wie Sjee Gwievara dan wel niet is. Of wat Amnesty International nou precies doet. Gelukkig kwam hip hop via A Tribe Called Quest en Gang Starr al snel in beeld en konden haren geknipt worden. Mijn jaren negentig werden gedomineerd door de gitaren van Sonic Youth, Supergrass of R.E.M. en de beats van DJ Premier, Urban Dance Squad of Beck. Fijn om er een glimp van te mogen vangen in deze mix voor 3fm. Enjoy!"


BELUISTER HIER DE MIX


Meer StPaul? Check zijn site!

Ster advertentie
Ster advertentie