Serious Politics bij MetMichiel

  1. Nieuwschevron right
  2. Serious Politics bij MetMichiel

We doken vanaf 3 september in de belangrijkste thema's die centraal staan bij de verkiezingen.

In de aanloop van de Tweede Kamerverkiezingen (2012) waren de politici allemaal druk bezig om de kiezers te overtuigen om op hun partij te kiezen. Dat deden ze onder andere door hun standpunten over grote thema's als 'De Wietpas' en 'Europa' duidelijk te maken. Maar waarom zijn die onderwerpen nou zo belangrijk voor Nederland? En wat betekenen die mooie woorden en standpunten van de partijen nou in de praktijk? Dat zochten Domien (die nog een paar dagen op de winkel van Michiel past) en Michiel met behulp van objectieve deskundigen voor je uitzoeken tijdens MetMichiel.

De thema's in MetMichiel Serious Politics:

- Europa -> maandag 3 september
- Internet privacy -> dinsdag 4 september
- Milieu en energie-> woensdag 5 september
- Kansen voor jongeren op de arbeidsmarkt -> maandag 10 september
- Wietpas -> dinsdag 12 september

Domien en expert Chris Ostendorf over Europa

De eerste uitzending over het hele grote thema Europa; Domien kreeg hulp van NOS EU correspondent Chris Ostendorf om alle vragen over het onderwerp te beantwoorden.

>> Beluister het hier terug!

MetMichiel Serious Politics over internet privacy

In de tweede Serious Politics-uitzending verdiepte Domien zich in internet privacy. Dat deed hij samen met Joost Schellevis. Hij is redacteur van Tweakers.net.

>> Beluister de items terug!

Domien en Silbe over 'milieu en energie'

Sible Schöne legde Domien gisteravond uit hoe politieke partijen denken over milieu en energie.

>> Beluister de geprekken terug!

Michiel en Dennis Wiersma over 'werk en jongeren'

Dennis van FNV Jong geeft opheldering over de kansen voor jongeren op de arbeidsmarkt en over hoe de partijen daar over denken.

>> Check de gesprekken

Michiel en Nicole Maalsté over de wietpas.

Waarom is de wietpas ingevoerd en wat zijn de standpunten van de partijen hierover? Daar hebben Michiel en onderzoekster Nicole het over.

>> Beluister de gesprekken hier

12 september verkiezingsdag

Woensdag (12 september) wass het verkiezingsdag. Die avond schoof Bart Jan Cune van NOS op 3 aan om je tijdens de uitzending, tussen de vaste items en muziek door, op de hoogte te houden van de politieke ontwikkelingen.

Vanaf 3 september ging MetMichiel Serious Politics van start en gaat door tot en met 11 september, de dag voor de verkiezingen. Dat betekende overigens niet dat er vanaf dan alleen maar politiek gepraat voorbij kwam in MetMichiel. De uitzending wass grotendeels zoals je gewend bent, met de Mega Top 5, nieuwe muziek, requests, muzieknieuws etc.!

Ster advertentie
Ster advertentie