Eminem scoort zevende #1-album in de VS

  1. Nieuwschevron right
  2. Eminem scoort zevende #1-album in de VS

Zoals verwacht komt het nieuwe album van Eminem, The Marshall Mathers LP 2, deze week binnen op de eerste plek in de Billboard Hot 200. ‘Royals’ van Lorde staat al voor de zevende week op nummer 1 in de singlelijst.

Zijn debuutalbum The Slim Shady LP bereikte de nummer 1-positie niet, maar zijn zes andere albums haalde die plek stuk voor stuk wel en kwamen ook allemaal nieuw binnen op die hoogste plek. En nu doet Eminem dat dus voor de zevende keer met zijn The Marshall Mathers LP 2. Van dat nieuwe album bereikte ‘Rap God’ (7) en ‘Berzerk’ (3) al eerder de top 10, terwijl ‘The Monster’ deze week van drie naar twee stijgt. Voor Eminem is dit de hoogste ranking sinds zijn vorige samenwerking met Rihanna: ‘Love The Way You Lie’ stond in 2010 acht weken op de eerste plek. Eminem verovert Amerika. Again.

Lady Gaga twee keer in top 10

Terwijl ‘Applause’ op nummer 10 blijft staan, stormt ‘Dope’ van Lady Gaga de top 10 binnen op nummer 8. Dat heeft de zangeres te danken aan het aantal keer dat de track gestreamd is op het internet: maar liefst 8,2 miljoen keer. 95 procent daarvan komt van de YouTube-video van het optreden van Gaga op de YouTube Music Awards, waar ze de ballad ‘Dope’ ten gehore bracht.
‘Dope’ is de dertiende hit in de top 10 voor Lady Gaga. Bijna vijf jaar geleden (december 2008) behaalde de zangeres met ‘Just Dance’ haar eerste top 10-hit. Alleen Rihanna claimt meer hits die in de top 10 zijn beland (16 stuks), terwijl rapper Drake er evenveel heeft gescoord dan Gaga. Daarna volgen nog Taylor Swift (12), Bruno Mars, Katy Perry en Lil Wayne (allen 11).

?Optreden The Voice meest gedownload

Vorige week trad A Great Big World op in de Amerikaanse versie van The Voice. Daar vertolkte de singer-songwriters Ian Axel en Chad Vaccarino hun liedje ‘Say Something’ en die werd daarna meteen massaal gedownload (189.000 keer) door de kijkers van het tv-programma. Daarmee is de hit van de musicalgroep de meest gedownloade track van de afgelopen week. Overigens staat niet de originele track op de eerste plaats, maar een nieuwe versie die de twee opnamen met Voice-coach Christina Aguilera.

Eminem & Rihanna 'The Monster'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lorde 'Royals'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie