Clean Bandit blijft #1 - Jess Glynne twee keer in top 10

  1. Nieuwschevron right
  2. Clean Bandit blijft #1 - Jess Glynne twee keer in top 10

Clean Bandit staat onbedreigd op nummer 1 in de Mega Top 50 met 'Rather Be'! Opvallend is dat zangeres Jess Glynne twee keer in de top 10 staat.

Er zijn voorlopig nog geen kapers op de kust, dus ‘Rather Be’ van Clean Bandit en zangeres Jess Glynne plakt er een vijfde week achteraan op kop van de Mega Top 50. Hun hegemonie werd alleen twee weken terug even onderbroken, toen The Common Linnets met hun Songfestivalnummer kortstondig in de belangstelling stonden, maar de échte voorjaarshit is voor Clean Bandit. En misschien wordt ’t nog wel een zomerhit ook, als ie het nog een tijdje volhoudt in de lijst.

Twee keer Jess Glynne

Zangeres Jess Glynne staat deze week niet alleen bovenaan in de top 10, maar ook onderaan. Met ‘My Love’ stijgt ze deze week van 11 naar 10, onder de vleugels van Route 94. Twee top 10-hits tegelijkertijd dus; het overkwam Pharrell vorige week, maar nu zijn ‘Happy’ stuivertje wisselt met ‘My Love’ is Pharrell een top 10-hit kwijt, terwijl Jess Glynne er eentje bij krijgt.

'Happy' grootste hit ooit?

Trouwens, over ‘Happy’ gesproken: die mag dan deze week uit de top 10 zijn weggevallen, de track is inmiddels al wel opgeklommen tot de een na grootste hit aller tijden! Tenminste, als we uitgaan van een puntentelling op basis van top 50-punten. Pharrell Williams is Jody Bernal met ‘Que Si, Que No’ inmiddels gepasseerd en gaat nu in de aanval op ‘Somebody That I Used To Know’ van Gotye & Kimbra. Binnen nu en acht weken kan het gat gedicht zijn; we houden je de komende weken op de hoogte…
Ster advertentie
Ster advertentie