Nieuw: Kiesza 'Hideaway'

  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuw: Kiesza 'Hideaway'

Codekraker bij het Canadese leger, deelnemer miss Canada, matroos bij een groot schip... Het zijn nogal wat baantjes die Kiesza heet gehad, de dame die met 'Hideway' binnenkomt in de Mega Top 50!

Kiesa Rae Ellestad, zo heet ze eigenlijk, is een 25-jarige zangeres uit het Canadese Calgary die met ‘Hideaway’ haar debuutsingle aflevert. Wij kennen Calgary vooral van de Olympische Winterspelen in 1988 en van de drie gouden medailles van schaatster Yvonne van Gennip. Maar Kiesza kan niet schaatsen, en ook niet skiën of bobben trouwens. Wel was de muziekwereld haar bijna kwijt geweest aan het Canadese leger, want toen ze nog een tiener was werd ze beroepsmilitair en ontwikkelde zich tot codekraker.

Eerste liedje

Daarna bleken ongeluk en geluk dicht bij elkaar te liggen, want nadat haar ouders gingen scheiden schreef Kiesza haar eerste liedje, om haar frustraties kwijt te kunnen. Zo ontdekte ze haar muzikale talent. Ze toog naar New York voor een muziekopleiding en maakte langzaam maar zeker naam in de muziekwereld.
Met ‘Hideaway’ als opvallendste resultaat. Kiesza schreef het nummer zelf, samen met Rami Afuni, die de track ook produceerde. Het is voor Kiesza haar eerste solohit. Ze was al een paar jaar actief als songschrijver voor anderen en was pas vorig jaar voor het eerst te horen als zangeres. Toen was dat op de single‘Triggerfinger’ van de Noorse groep Donkeyboy, die alleen in Finland een notering wist te behalen.

#1 in Groot-Brittannië

Met ‘Hideaway’ maakt Kiesza heel wat meer indruk. En dan vooral in Engeland, want daar kwam de track vorige week maar liefst op 1 binnen! Of dat aankomende week nog steeds zo is, dat weten we morgen, maar we hebben de hoop dat Kiesza dan vervangen wordt door Mr. Probz. Even afwachten dus. Ook in Ierland is ‘Hideaway’ al een dikke hit, maar op het vasteland is de Mega Top 50 de voorloper van Europa: Nederland is het eerste land waarin Kiesza een top 50-hit scoort.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie