Overleden singer-songwriter hoogste nieuwe in VS

  1. Nieuwschevron right
  2. Overleden singer-songwriter hoogste nieuwe in VS

Aan de hoogste binnenkomer van deze week in de Amerikaanse Billboard Hot 100 kleeft een bijzonder verhaal. Zach Sobiech komt binnen op nummer 26 met 'Clouds' nadat hij op 20 mei overleed aan kanker.

Op 14-jarige leeftijd werd bij singer-songwriter Zach Sobiech osteosarcoom geconstateerd, een bottumor die vooral bij kinderen voorkomt. Tijdens zijn tien operaties en twintig chemo's werd hij gevolgd door camera's van tv-zender CBS. Ondanks ale medische hulp werd hij in mei 2012 definitief opgegeven door doktoren, en dat terwijl hij in de bloei van zijn leven zat. Hij had de band A Firm Handshake opgericht en schreef veel liedjes. Zijn vriendin stimuleerde hem om ondanks de kanker gewoon door te gaan met zijn muziek.

Eén van de tracks die hij maakte was 'Clouds' dat gaat over zijn gevecht tegen kanker. In december 2012 verscheen de videoclip op YouTube en die werd inmiddels al meer dan 3 miljoen keer bekeken. Hoe goed het ook ging met de muziek van Zach Sobiech, zijn gezondheid ging steeds verder achteruit. Op 20 mei 2013 overleed hij in zijn huis op 18-jarige leeftijd. De dood van Zach Sobiech was groot nieuws in Amerika en daardoor kwam 'Clouds' ook binnen in de hitlijst Billboard Hot 100 op nummer 26.

Zach Sobiech 'Clouds'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Documentaire over Zach Sobiech

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie