Eerste nummer 1-hit Dotan in Mega Top 50

  1. Nieuwschevron right
  2. Eerste nummer 1-hit Dotan in Mega Top 50

Dotan heeft zijn eerste nummer 1-hit in de Mega Top 50 te pakken! Met ‘Home’ neemt hij de koppositie over van Tove Lo.

De Mega Top 50 wordt deze week aangevoerd door een Nederlander. Het is Dotan die met ‘Home’ stijgt naar de bovenste plek van de lijst. De track kwam acht weken geleden binnen en veroverde Nederland vervolgens meer en meer. Telkens steeg ‘Home’ verder omhoog in de Mega Top 50, met uiteindelijk een eerste positie tot gevolg. Het was afgelopen week de meest gedownloade track van het land en met streaming en airplay daarbij opgeteld, was het genoeg voor de nummer 1.

Eerste nummer 1-hit

Het is voor het eerst dat Dotan aan kop staat in de Mega Top 50. In het voorjaar van 2011 maakte de zanger zijn debuut in de lijst met ‘This Town’, vlak nadat hij door 3FM was uitgeroepen tot Serious Talent. Met ‘This Town’ bereikte hij de negende plek. Opvolger ‘Where We Belong’ kwam later in 2011 slechts tot nummer 40.
‘Home’ is afkomstig van het tweede album van Dotan genaamd 7 Layers. De eerste single van de plaat, ‘Fall’, wist de Mega Top 50 niet te halen. Met ‘Home’ is het dus wel raak. De track is door Dotan zelf geproduceerd en ook het koortje in ‘Home’ is van hemzelf afkomstig. Hij kreeg op een gegeven moment een idee voor een refrein en besloot het zinnetje “We’re coming home now” zo’n 80 keer in te zingen. Die opnames zijn onder elkaar gelegd, waardoor het lijkt alsof je een groot koor hoort.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

27 jaar

Dotan werd 27 jaar geleden als Dotan Harpenau geboren in de Israëlische hoofdstad Jeruzalem. Hij is de jongste zoon van Patty Harpenau, een bekende kunstschilderes en schrijfster van spirituele boeken. Hij groeide op in hartje Amsterdam en na het behalen van zijn VWO richtte hij zijn eerste bandje op.
Dotan bewijst dat je met minimale middelen toch maximaal resultaat kunt behalen. Brutaal schrijft de UvA-student in 2009 de topproducers Martin Terefe en Sacha Skarbek aan. Binnen een week staat Dotan in de Londense studio van het duo dat eerder werkte aan albums van Adele, Coldplay, Paul McCartney, Duffy en The Kooks. In 2011 tekende hij een platencontract en de rest is geschiedenis.
Ster advertentie
Ster advertentie