Owl City & Carly Rae Jepsen hoogste nieuwe op #26

  1. Nieuwschevron right
  2. Owl City & Carly Rae Jepsen hoogste nieuwe op #26

De hoogste nieuwe van deze week is een samenwerking tussen een Amerikaan en een Canadese. Owl City en Carly Rae Jepsen komen met "Good Time" binnen op #26!

Owl City en Carly Rae Jepsen stonden allebei al eens op #1 in de Mega Top 50. Owl City is een project van Adam Young, een 26-jarige Amerikaanse muzikant die de track "Fireflies" opnam in de garage van zijn ouders. Hij scoorde er een wereldhit mee en bereikte ook de bovenste plek in Nederland. Hij probeerde vervolgens met verschillende andere singles in de Mega Top 50 te komen, maar die pogingen mislukten.

Carly Rae Jepsen stond heel recent nog op #1; de oud-deelneemster van Canadian Idol bracht begin dit jaar twee weken bovenaan de Mega Top 50 door met "Call Me Maybe". Deze week staat die single nog op #3 in de lijst. "Good Time" kwam tot stand op initiatief van Owl City, die het nummer samen met twee anderen had geschreven. Er ontbrak alleen nog een zangeres en dat werd Carly Rae Jepsen. "Good Time" stond al op #1 in Nieuw-Zeeland en wellicht volgt nu dus ook de rest van de wereld.

Verder nieuw: The Killers, Fun., The Opposites en Ivan Gough

In totaal zijn er vijf nieuwe binnenkomers deze week. Nadat de leden van The Killers in 2010 een break inlasten, zijn ze nu weer helemaal terug. Een nieuw album is onderweg en eerste single "Runaways" komt binnen op #28. Twee plekken lager, op #30, staat de tweede single van de New Yorkse band Fun. Zij scoorden al een top 5-hit met "We Are Young, een samenwerking met zangeres Janelle Monae, en laten met "Some Nights" horen dat ze het ook prima zelf kunnen.

"Broodje Bakpao", "Slaap", "Dom, Lomp & Famous", "Licht Uit"... Het zijn zomaar wat hits van The Opposites. De afgelopen jaren werkten Big2 en Willy vooral los van elkaar, maar nu komt er toch weer nieuw materiaal van de heren samen aan. Het eerste resultaat is de single "Slapeloze Nachten" die binnenkomt op #38. De laatste nieuwe staat op #48 en komt grotendeels uit Australië. Ivan Gough nam "In My Mind" op met behulp van Feenixpawl en Georgi Kay. Uiteindelijk remixte Axwell het geheel nog eens een keer en die versie haalt de Mega Top 50.

Top 7 blijft staan

Bovenin de Mega Top 50 gebeurt er erg weinig. De complete top 7 blijft namelijk staan, waardoor "Balada" van Gusttavo Lima voor de twaalfde week de populairste track van Nederland is. Slechts vier andere tracks kregen dat ooit voor elkaar, namelijk "Somebody That I Used To Know" van Gotye & Kimbra, "Dromen Zijn Bedrog" van Marco Borsato, "(Everything I Do) I Do It For You" van Bryan Adams en "Que Si, Que No" van Jody Bernal. Die laatste is nog steeds de track die het langste op #1 bleef staan, namelijk 15 weken. Als Gusttavo Lima dus nog vier weken blijft staan dan heeft hij een nieuw record in handen!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie