Secondcity pakt #1 in UK met ‘I Wanna Feel’

  1. Nieuwschevron right
  2. Secondcity pakt #1 in UK met ‘I Wanna Feel’

‘I Wanna Feel’ van Secondcity is de nieuwe nummer in Groot-Brittanië. In de albumlijst is het debuutalbum van Sam Smith nieuw op de eerste positie.

De Engels-Amerikaanse DJ en producer Secondcity heeft zijn eerste nummer 1-hit in de UK te pakken. Rowan John, zoals zijn echte naam luidt, verslaat hiermee Sam Smith’s ‘Stay With Me’, die naar de tweede plek zakt. De in Chicago geboren DJ verkocht afgelopen week 82.000 stuks van zijn debuutsingle.
Toen hij twaalf jaar was verhuisde hij naar Groot-Brittanië en daar staat hij nu dus op de bovenste plek van de nationale hitlijst. 'I Wanna Feel' van Secondcity wordt ook door ons getipt als mogelijke zomerhit voor 2014. Het hele overzicht met potentiële zomerhits, waaronder een top 10 met grootste kanshebbers, vind je hier.

Klingande in top 10

Een andere debuuthit in de Britse hitlijst komt binnen op nummer 3: ‘Jubel’ van Klingande. Het Franse duo bestaande uit Cédric Steinmyller en Edgar Catry stond al eerder in Oostenrijk, België, Duitsland, Italië en Zwitserland op de eerste plek. In de UK-chart lukt dat dus net niet. In de Mega Top 50 kwam de deephouse-track in november al binnen en bereikte uiteindelijk de tiende plaats.

Megahit Twin Atlantic nieuw

Een andere binnenkomer in de hitlijst is de 3FM Megahit van deze week. Op zeventien komt ‘Heart And Soul’ van Twin Atlantic nieuw binnen. De Schotse alternatieve rockband uit Glasgow scoort hiermee hun grootste Britse hit. In augustus komt hun derde studioalbum Great Divide uit.

Single top 10

01 (--) ‘I Wanna Feel’ – Secondcity
02 (01) ‘Stay With Me’ – Sam Smith
03 (--) ‘Jubel’ – Klingande
04 (02) ‘Waves (Robin Schulz Remix)’ – Mr Probz
05 (04) ‘I Will Never Let You Down’ – Rita Ora
06 (06) ‘All Of Me’ – John Legend
07 (03) ‘Dangerous Love’ – Fuse ODG & Sean Paul
08 (08) ‘Only Love Can Hurt Like This’ – Paloma Faith
09 (--) ‘Beating Heart’ – Ellie Goulding
10 (07) ‘Summer’ – Calvin Harris

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sam Smith met debuutalbum op #1

Nadat vorige week zijn single ‘Stay With Me’ al op de eerste plek binnen kwam, is het deze week aan de beurt aan Sam Smith’s nieuwe album. The Lonely Hour verslaat Ghost Stories van Coldplay en is daarmee het bestverkopende debuutalbum van 2014 in Groot-Brittannië. Smith verkocht afgelopen week 101.000 albums. Dat is na Coldplay en Paolo Nutini het meeste van dit jaar tot nu toe in de eerste verkoopweek.

Album top 10

01 (--) ‘The Lonely Hour’ – Sam Smith
02 (01) ‘Ghost Stories’ – Coldplay
03 (06) ‘Caustic Love’ – Paolo Nutini
04 (04) ‘A Perfect Contradiction’ – Paloma Faith
05 (02) ‘Xscape’ – Michael Jackson
06 (10) ‘G I R L’ – Pharrell Williams
07 (08) ‘AM’ – Arctic Monkeys
08 (03) ‘What Have We Become’ – Paul Heaton & Jacqui Abbott
09 (--) ‘Meet The Vamps’ – Vamps
10 (--) ‘If You Wait’ – London Grammar
Tim Cox
Mega Top 50 specialist internationale charts
Ster advertentie
Ster advertentie