‘Sound Of 2015’ Years & Years pakt #1 in UK Chart

  1. Nieuwschevron right
  2. ‘Sound Of 2015’ Years & Years pakt #1 in UK Chart
Ze worden gezien als groot talent voor de toekomst, maar nu al scoren ze hun eerste nummer 1-hit in de UK: Years & Years entert de lijst met hun single ‘King’.
Ze werden begin dit jaar door de luisteraars van de BBC gekozen als Sound Of 2015: Years & Years. Het Britse synthpop trio heeft nog ook zijn eerste nummer 1-hit te pakken in de UK Chart. ‘King’ komt binnen op de eerste plek van de officiële hitlijst van het Verenigd Koninkrijk.
Years & Years bestaat uit de Britse zanger Olly Alexander, de Turkse Nederlander Emre Turkmen en Mikey Goldsworthy uit Australië. In januari van dit jaar versloegen ze James Bay als ‘Sound Of 2015’. ‘King’ is niet hun eerste notering in de UK Chart. Afgelopen december stonden ze al bij de beste veertig van de hitlijst met ‘Desire’ en eerder in het jaar scoorden ze (of eigenlijk alleen Olly Alexander) een top 10-hit met The Magician’s ‘Sunlight’.

Marlon Roudette debuteert in top 10

‘When The Beat Drops’ was in de zomer van 2014 al een grote hit in onder meer Duitsland. In de Mega Top 50 scoorde Marlon Roudette er in oktober een hitje mee. De track kwam niet verder dan de 35e plek, maar werd wel veelvuldig gedraaid op de Nederlandse radio. Nu is ook thuisland – Roudette is geboren in Londen – Groot-Brittanië aan de beurt. Met ‘New Age’ bereikte hij enkele jaren geleden de beste veertig niet, met ‘When The Beat Drops’ komt hij in één keer in de top 10 binnen!

Single top 10

01 ( – ) ‘King’ – Years & Years
02 (01) ‘Love Me Like You Do’ – Ellie Goulding
03 (05) ‘FourFiveSeconds’ – Rihanna & Kanye West & Paul McCartney
04 (02) ‘Take Me To Church’ – Hozier
05 (04) ‘Earned It’ – The Weeknd
06 (03) ‘Uptown Funk!’ – Mark Ronson & Bruno Mars
07 ( – ) ‘When The Beat Drops’ – Marlon Roudette
08 (08) ‘Hold Back The River’ – James Bay
09 (09) 'Sugar' - Maroon 5
10 (07) ‘Heartbeat Song’ – Kelly Clarkson

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tweede #1-album Noel Gallagher

Chasing Yesterday van Noel Gallagher en zijn High Flying Birds is op nummer 1 binnen gekomen in de Britse albumlijst. Het tweede album van de band is ook hun tweede charttopper. In 2011 stond hun debuutalbum Noel Gallagher’s High Flying Birds ook al bovenaan de lijst.

Ook Kelly Clarkson nieuw in top 10

Naast de binnenkomst van Noel Gallagher scoort ook Kelly Clarkson weer een top 10-album. Piece By Piece komt binnen op de zesde plek. Daarmee staat de Amerikaanse zangers alweer voor de vijfde keer in de Britse album top 10. Vorige week kwam haar single ‘Heartbeat Song’ al binnen in de top 10 van de UK Chart.

Album top 10

01 ( – ) Chasing Yesterday – Noel Gallagher’s High Flying Birds
02 (01) In The Lonely Hour – Sam Smith
03 (02) X – Ed Sheeran
04 (04) Wanted On Voyage – George Ezra
05 (03) Royal Blood – Royal Blood
06 ( – ) Piece By Piece – Kelly Clarkson
07 (05) 1989 – Taylor Swift
08 ( – ) Sweet Soul Music – Overtones
09 (08) A Perfect Contradiction - Paloma Faith
10 ( – ) Brave – Shires

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie