Pink & Nate Ruess populairst in eerste halfjaar 2013

  1. Nieuwschevron right
  2. Pink & Nate Ruess populairst in eerste halfjaar 2013

De eerste helft van 2013 zit er alweer op en terugkijkend was 'Just Give Me A Reason' van Pink en Nate Ruess de populairste hit in de Mega Top 50. Op nummer 2 in de halfjaarlijst staat 'Stay' van Rihanna & Mikky Ekko en op nummer 3 'Thrift Shop' van Macklemore & Ryan Lewis & Wanz.

Om de halfjaarlijst samen te stellen, zijn aan elke single punten meegegeven. Een nummer 1 in de Mega Top 50 is goed voor 50 punten en een 50ste positie levert 1 punt op. Alles bij elkaar opgeteld is 'Just Give Me A Reason' van Pink en Nate Ruess tot nu toe het populairst in 2013. De track kwam in week 1 van 2013 binnen, stond drie weken op nummer 1 en is nog steeds in de Mega Top 50 te vinden op nummer 41. Op nummer 2 opnieuw een duet tussen een man en een vrouw, namelijk die tussen Rihanna en producer Mikky Ekko. De top 3 wordt compleet gemaakt door een andere samenwerking: 'Thrift Shop' van Macklemore & Ryan Lewis & Wanz.

De hoogst genoteerde Nederlandse artiest is Kensington. Hun single 'Home Again' kwam in de Mega Top 50 slechts tot nummer 11, maar in het halfjaaroverzicht staat hij op nummer 9. Dat komt vooral doordat 'Home Again' nu al 24 weken in de lijst staat. Andere Nederlandse inbreng is er van Wildstylez & Niels Geusebroek, Nicky Romero, Armin van Buuren, Racoon, Nielson & Miss Montreal, Caro Emerald, Rigby, Alain Clark, Sharon Doorson, Anouk, Krystl en Mr. Probz.

Opvallend genoeg is een single uit 2012 degene die tot nu toe het langst op nummer 1 stond in 2013. 'Scream & Shout' van Will.I.Am & Britney Spears stond in 2012 al twee weken aan kop en daarna volgden zes weken in 2013. Na 'Scream & Shout' stond 'Blurred Lines' van Robin Thicke & T.I. & Pharrell het langst bovenaan met vijf weken.

Bekijk de hele Halfjaarlijst 2013
Bekijk jaarlijsten van de Mega Top 50

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie