Montell Jordan na lange tijd terug in Mega Top 50

  1. Nieuwschevron right
  2. Montell Jordan na lange tijd terug in Mega Top 50

‘The Party (This Is How We Do It)’ van Joe Stone & Montell Jordan is één van de twee nieuwkomers in de Mega Top 50. Laatstgenoemde keert na lange tijd terug in de lijst.

We gaan meteen even terug naar 15 mei 1995. Op die dag debuteerde ene Montell Jordan in de Mega Top 50. Op plek 48 kwam hij toen binnen met de track ‘This Is How We Do It’. Enkele weken later belandde de toen 26-jarige Jordan op de elfde (en hoogste) positie. In het eerste jaar van deze eeuw scoorde hij zijn tweede en grootste hit: ‘Get It On Tonite’ kwam tot plek 8.

Kleine hits

Daartussen in had Jordan nog enkele kleine hits, maar ‘All About Us’ (#31, met Peter Andre) en ‘Once Upon A Time’ (#15) zijn al weer uit ons geheugen verdwenen. In 2002 stond Jordan wel nog twee weekjes in de Mega Top 100. Maar ‘You Must Have Been’ kwam toen niet verder dan een schamele 85e positie.

Originele versie ‘This Is How We Do It’

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Comeback door Joe Stone

Maar anno 2015 zien we de nu 46-jarige Jordan weer terug in de hitlijsten. Met dank aan Joe Stone, die een house-remix maakte van de klassieker uit de jaren ’90. De originele vocalen van ‘This Is How We Do It’ zitten er nog gewoon in, maar in plaats van de R&B-sound zette Stone er een housebeat onder en veranderde de naam in ‘The Party (This Is How We Do It)’.
En dat levert dan ook een zeer succesvol debuut op voor Joe Stone. Achter die artiestennaam zit Maurice Oude Booyink. De Almelose dj en producer scoort met zijn Montell Jordan-remix meteen een grote hit. In het Verenigd Koninkrijk belandde de track begin deze maand al op de zeventiende plek. Voordat Oude Booyink als dj begon, speelde hij als toetsenist in een band.

Groot gat tussen twee hits

Nog even terug naar Montell Jordan. Want de zanger staat voor het eerst in vijftien jaar weer bij de beste vijftig en na ruim dertien jaar terug in de Nederlandse hitlijst. En dat is best een hele tijd die er tussen zit; om precies te zijn 4.914 dagen. Maar daarmee komt Montell bij lange na niet in de top 10 met artiesten die het langst moesten wachten op een nieuwe notering. De zanger staat in dat klassement op plaats 135...
De top 10 ‘grootste gat tussen twee hits’ wordt overigens aangevoerd door Bobby Hebb: die moest 43 jaar en acht maanden (16.009 dagen) wachten op een nieuwe notering in de Nederlandse hitlijst

Nieuwe versie ‘The Party (This Is How We Do It)’

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie