Serebro scoort internationale hit

  1. Nieuwschevron right
  2. Serebro scoort internationale hit

Met heel Nederland komende weekeinde op vakantie, is er deze week speciaal aandacht voor de hitlijsten uit de meest populaire vakantielanden, en natuurlijk de Europese top 50.

Met heel Nederland komende weekeinde op vakantie, is er deze week speciaal aandacht voor de hitlijsten uit de meest populaire vakantielanden, en natuurlijk de Europese top 50. En in de blik op de nieuwe hits wederom aandacht voor Serebro, alhoewel dit nummer enkele dagen geleden ook al kort werd behandeld. Hier is de volledige versie.

Serebro ‘Mi mi mi’

Rusland kent zijn muziekcultuur en dat geldt zeker ook voor de verschillende hitparades die het land kent. De meest bekende lijst van het land is de Top 100 van Tophit, een organisatie die alle pop radiostations in het land monitort (zo’n 230) en op basis van de airplay gegevens wekelijks de hitlijst samenstelt. Het laatste jaar is in Rusland ook iTunes enorm opgekomen. De lijsten van TopHit en iTunes zijn momenteel de belangrijkste bronnen om te bepalen wie en wat in Rusland op het gebied van hitmuziek het meest populair zijn.

Onder de meest populaire artiesten in Rusland vinden we naast de bekende internationale acts, ook iemand als Armin Van Buuren. Bij de lokale grootheden kom je momenteel uit bij namen zoals Nyusha, Timati, Dima Bilan, Vintazh, Gradusy, Eva Pol’na en Serebro. En juist deze laatste band is momenteel aan een enorm opmars bezig in Italië en staat zelfs op het punt om ook bij ons in Nederland door te gaan breken.

Serebro is een trio die bestaat uit 3 dames die er ook in bikini zeer goed uit zien. Het is zo’n typisch groepje welke voor een speciale gelegenheid bij elkaar zijn gezocht. Zo werden Elena Temnikova, Olga Seryabkina en Marina Lizorkina in 2006 gevraagd om samen Serebro te vormen ter gelegenheid van het Eurovisie Songfestival van 2007. Met het nummer ‘Song #1’ deden zij het niet slecht op het Songfestival en werden zijn namens Rusland derde achter winnaar Servië en Oekraine. Toch staat dit optreden vooralsnog niet als historisch te boek, maar als ze internationaal inderdaad doorbreken dan wordt dit optreden achteraf alsnog van historisch belang. Met ‘Song #1’ hadden zij in Rusland wel gelijk hun eerste nummer 1 hit te pakken, en dankzij Eurovisie was het nummer ook een bescheiden hit in Zweden, Letland, Zwitserland, Denemarken en zelfs in Engeland werd de top 75 bereikt.

Wat er volgde in Rusland was een wel zeer succesvolle carrière met inmiddels 4 nummer 1 hits en daarnaast nog eens 6 top 10 hits. Wel is het zo dat sinds 2009 de toppositie in Rusland niet meer werd bereikt. In dat jaar verliet Marina Lizorkina de band en werd vervangen door Anastasia Karpova. Samen met Elena en Olga vormt zij het huidige Serebro. Deze week staat Serebro op 7 in Rusland met hun allerlaatste Russische single ‘Malo Tebya’, welke in Rusland de opvolger is van ‘Mi Mi Mi’.

Internationaal deed Serebro het vooral goed in de staten van de voormalige Sovjet Unie. In 2012 deed Serebro een serieuze poging om ook internationaal door te breken met de single ‘Mama Lover’. Aanvankelijk weinig succesvol want de single bleef steken in de tip lijst van Vlaanderen. Echter geheel onverwacht volgde daarna alsnog de doorbraak in Italië waar de top 10 werd bereikt, terwijl ook Spanje volgde, zij het wat bescheidener met een notering in de top 30.

De opvolger ‘Gun’ was in Rusland in de Russische versie ‘Malchik’ een grote teleurstelling want voor het eerst bereikte een nummer van hen daar niet de top 100. Echter in Italië zette het succes zich voort, want daar werd plek 23 bereikt in de Italiaanse Fimi lijst. Kortom de doorbraak in Italië was een feit. Terwijl in Rusland ondertussen het succes is hersteld met top 10 hits voor ‘Mi Mi Mi’ en nu dus ‘Malo Tebya’, gaat Serebro deze zomer opnieuw een serieuze poging ondernemen om ook elders in West Europa door te breken.

In Italië bereikt ‘Mi Mi Mi’ inmiddels de top 20, en daar kan de komende week al de top 10 zelfs worden bereikt, Echter voor het eerst duikt ook in Nederland Serebro in de verschillende daglijsten op, en daarmee is Nederland vooralsnog het enige land dat het Italiaanse voorbeeld volgt. Met ook gezien de vakantie periode waarbij velen ook Italië en zijn discotheken en clubs zullen gaan bezoeken lijkt ook de doorbraak van deze Russische schonen in Nederland een kwestie van tijd. Binnenkort horen we waarschijnlijk dus overal Mimimimimi, het aantrekkelijke riedeltje begeleidt door een aantrekkelijke video clip. Kortom de moeite van het bekijken waard, en wie weet, binnenkort in de Mega Top 50.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vista a Italia

Vista a España

Blick auf Deutschland

Vue á France

Blik op Europa

Arthur Dewaal
Mega Top 50 specialist internationale charts

Ster advertentie
Ster advertentie