Chris Brown hoogste nieuwe in Mega Top 50 op #35

  1. Nieuwschevron right
  2. Chris Brown hoogste nieuwe in Mega Top 50 op #35

In 2009 leek het voorbij met de carrière van Chris Brown, nadat hij zijn toenmalige vriendin Rihanna in elkaar sloeg. Inmiddels zijn we drie jaar geleden en is diezelfde Chris Brown de hoogste nieuwe in de Mega Top 50 op #35!

8 februari 2009 gaat de boeken is als een donkere dag voor Chris Brown. Hij zat in de auto en sloeg daar zijn vriendin Rihanna in elkaar. Die deed aangifte, waarna foto's van een bont en blauwe Rihanna opdoken op internet. Fans van Rihanna en Chris Brown reageerden geschokt, en ook artiesten als Jay-Z waren woedend. Inmiddels heeft Rihanna hem vergeven en ook het grote publiek sluit Chris weer in de armen. Onlangs verscheen zijn nieuwe album 'Fortune' en die kwam zowel in Nederland als in de Verenigde Staten nieuw binnen op #1. De single "Don't Wake Me Up" van Chris Brown komt niet zo hoog binnen, maar met een 35ste plek is hij wel de hoogste nieuwe van deze week.

Re-entry voor Coldplay & Rihanna en nieuwe James Morrison

"Princess Of China" van Coldplay & Rihanna stond al twee keer eerder in de Mega Top 50. De eerste keer was in het najaar van 2011 toen het album 'Mylo Xyloto' van Coldplay verscheen. Een albumtrack die meteen veel gedownload werd, was het duet "Princess Of China" met Rihanna. Hij kwam binnen op #49, maar verdween de week erop. Begin 2012 kwam hij terug in de lijst nadat "Princess Of China" een single was geworden. Dit keer hield hij het elf weken vol en was #15 de hoogste positie. Nu is "Princess Of China" terug op #37, omdat hij opnieuw uit is in een akoestische versie.

James Morrison scoort deze week zijn negende hit in de Mega Top 50. "Beautiful Life" komt binnen op #47, wat niet heel erg hoog is. Gelukkig voor James zegt dat helemaal niets, want zijn grootste hit "You Give Me Something" kwam in 2006 ook binnen op #47 en steeg uiteindelijk door tot #2.

Top 3 blijft staan

Voor de tweede week op rij blijft de top 3 van de Mega Top 50 helemaal staan. Dat betekent dat Gusttavo Lima met "Balada" voor de elfde week de #1 van Nederland is en dat mag best bijzonder genoemd worden. Slechts zeven andere tracks kregen dat namelijk voor elkaar!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie