Eric Prydz hoogste nieuwe in de Mega Top 50 op #30

  1. Nieuwschevron right
  2. Eric Prydz hoogste nieuwe in de Mega Top 50 op #30

De hoogste nieuwe in de Mega Top 50 van deze week is ‘Every day’ van Eric Prydz! De Zweedse dj/ producer scoort niet veel hits, maar áls hij een hit heeft, dan is het meteen ook een hele grote.

De afgelopen acht jaar was het slechts vier keer raak voor Prydz, maar elke hit wist wél de top 5 te bereiken. In 2004 kwam zijn debuuthit ‘Call on me’ (gezongen door Steve Winwood) tot plaats 4. Drie jaar later kwam ‘Proper education’ (gezongen door Floyd) nog een plaatsje hoger. Diezelfde derde plek werd ook bereikt door ‘Pjanoo’ in 2008. En vorig jaar kwam hij tot plek 5 met ‘Niton’ (met zang van Jan Burton).

Daar komt deze week dus ‘Every day’ bij. Zanger op die nieuwe single is John Ciafone. Die heeft blijkbaar een stem die het uitstekend doet in de dance scene, want Ciafone is ook al te horen op platen van Basement Jaxx en Underworld.

Eric Prydz is dus een behoorlijk grote naam in Europa, maar een wereldster zal hij nooit worden. Tenminste, zolang hij niets aan z’n vliegangst doet. Prydz is namelijk als de dood om in een vliegtuig te stappen. Hij heeft een reeks optredens in Australië en Nieuw-Zeeland al eens moeten cancellen, omdat ie een paniekaanval kreeg vlak voor het vertrek van z’n vliegtuig…

Party Piet Pablo: Zwarte pieten stijl (34)

Revolutie in Pietenland! Een paar jaar terug hadden we nog Coole Piet die de show stal. Maar inmiddels is het Party Piet Pablo die er met de hits vandoor gaat. Met ‘Zwarte pieten stijl’ komt hij net zo snel binnen als Sinterklaas. De Sint arriveert zaterdag in Roermond, Party Piet Pablo debuteert op dezelfde dag in de Mega Top 50.

‘Zwarte pieten stijl’ is, uiteraard, een coverversie van ‘Gangnam style’ van Psy. Party Piet Pablo neemt niet alleen de compositie, maar ook het dansje over van de Zuid-Koreaanse superster. En nu maar afwachten of Party Piet Pablo inderdaad net zo’n succes wordt als Coole Piet. Die laatste scoorde in 2005, 6 en 7 drie grote hits. De middelste daarvan, ‘Paniek in de confettifabriek’, stond eind 2006 zelfs twee weken op 1 in de Mega Top 50. Nou heeft de ‘Gangnam style’ ook op #1 gestaan, dus waarom zou dat de ‘Zwarte pieten stijl’ niet lukken!?

Don Diablo & JP Cooper: The artist inside (42)

Na Eric Prydz & John Ciafone op 30, komen we een stukje lager op 42 nog een duo van dj + zanger tegen. Nu is het de beurt aan de Nederlandse producer Don Diablo en zijn Engelse kompaan JP Cooper. Met ‘The artist inside’ debuteren ze in de Mega op 42.

‘The artist inside’ is een ode van Don Schipper (zoals Don Diablo in het echt heet) aan zijn overleden vader. Pa Schipper is gestorven aan kanker. Zoon Don schreef vervolgens ‘The artist inside’ als een lange brief aan zijn vader met alles erin wat Don Diablo nog wilde zeggen tegen hem. Helaas heeft Don Diablo niet de kans gehad om zijn vader de brief voor te lezen.

‘The artist inside’ is het campagnenummer van de benefietshow Sta op tegen kanker die de AVRO eind deze maand uitzendt. Alle opbrengsten van de single gaan naar KWF Kankerbestrijding. JP Cooper zingt op ‘The artist inside’. JP komt uit het Britse Manchester. Hij heeft al –zij het op bescheiden schaal– een paar soloplaten uitgebracht. Tot nu toe verschenen er twee EP’s onder zijn eigen naam.

Typisch om te zien dat de voorlaatste hit van Don Diablo ook al een vader-thema had. Voor die hit moeten we terug naar 2006. Toen bereikte ‘Who’s your daddy’ dezelfde plaats als waarop ‘The artist inside’ deze week binnenkomt.

Marjet van den Brand: Dichterbij dan ooit (45)

Zo’n beetje alle tracks die in The Voice Of Holland te zien zijn, zijn ook te koop als download. Toch is het alleen Marjet van den Brand die een Mega Top 50-hit weet te scoren. De 27-jarige Marjet uit Heemstede ging op aanraden van haar muziekleraar naar zangles. Dat zingen doet ze inmiddels al een aantal jaren als zangeres van de Nederlandstalige rockband Helder. Waarschijnlijk heeft Helder het nummer ‘Dichterbij dan ooit’ al jaren op de setlist staan, want Van den Brand zong het dusdanig goed dat het inmiddels de tweede hit is voor The voice of Holland in 2012.

‘Dichterbij dan ooit’ is een hit uit 2001 van de groep Bløf. De Zeeuwen kwamen er destijds mee tot plaats 19 in de Mega Top 50. Marjet kan met een 45e plek voorlopig nog een voorbeeld nemen aan TVOH-collega Sandra van Nieuwland. Die staat al twaalf weken genoteerd met de Usher-track ‘More’ en bereikte er de tweede plek mee. Inmiddels is ‘More’ al zo vaak gedownload, dat het zangeres Sandra een platina plaat opleverde. En die werd uitgereikt op zaterdagavond tijdens de live shows. Gefeliciteerd Sandra!

Rudimental, John Newman & Alex Clare: Not giving in (47)

Blijkbaar is de samenwerking tussen het viertal Rudimental en zanger John Newman van beide zijden goed bevallen, want ze proberen het nóg een keer samen. ‘Feel the love’, hun eerste samenwerkingsverband, staat inmiddels al bijna een half jaar in de Mega Top 50 genoteerd en stond in mei en juni van dit jaar maar liefst vijf weken op 2 genoteerd. Helaas hadden ze toen nét Gusttavo Lima voor zich met ‘Balada’, en die wist toen nog van geen wijken.

‘Feel the love’ staat nog altijd in de Mega Top 50 genoteerd; deze week op 44. Maar drie plaatsen lager komt de opvolger, ‘Not giving in’, inmiddels al binnen. Niet alleen John Newman zingt op de nieuwe single, ook Alex Clare is te horen.

Rudimental is een groep producers, dus als er een vocale versie opgenomen moet worden, dan moeten ze gaan shoppen voor een zanger. Voor ‘Not giving in’ kwamen ze opnieuw uit bij John Newman, maar bovendien vroegen ze ook Alex Clare erbij. Clare scoorde vorig jaar nog een fraaie #13-hit met ‘Too close’. Met zoveel talent moet het wel goed gaan komen…

Ed Adams
chartambassadeur Mega Top 50

Ster advertentie
Ster advertentie