Serious Talent Live met Kill Ferelli

  1. Nieuwschevron right
  2. Serious Talent Live met Kill Ferelli

Vers bedrukt met de felbegeerde 3FM Serious Talent-stempel en donderdag 30 augustus bij MetMichiel: Kill Ferelli!!! Bekijk de beelden!

Het debuutalbum A Modern Scenery van Kill Ferelli staat gepland voor het najaar van 2012. De eerste single van dit debuutalbum heet 'Dance With Me' en hiermee heeft Kill Ferelli het meteen tot 3FM Serious Talent geschopt.

Kill Ferelli live bij MetMichiel

In tegenstelling tot wat hun naam doet vermoeden is Kill Ferelli geen bloeddorstige band. Maar ze hebben wel akelig veel energie en dat laten ze ook graag zien en vooral horen. De drie heren en dame zeiden dan ook volmondig 'JA' op mijn uitnodiging voor een Serious Talent Live-Sessie bij MetMichiel.

Single en cover

Zangeres Kelly, gitarist Punto, bassist Rob en drummer Roy kwamen donderdag 30 augustus (2012) naar de studio. Ze speelden hun single live en ze deden een ode aan een van hun grote voorbeelden. En die hebben ze genoeg. Ze halen hun inspiratie uit acts als Juliette Lewis, Courtney Love, Foo Fighters, Paramore en Jimmy Eat World. Die laatste eerden ze met een eigen versie van 'Sweetness'!

Kill Ferelli over Jimmy Eat World:

"Motivatie: Jimmy Eat World is een van de bands waar ik vroeger veel naar luisterde toen ik mijn eerste bandje oprichtte, door de jaren heen ben ik ze eigenlijk steeds veel blijven luisteren in tegenstelling tot andere bands. Hun albums werden steeds toffer en beter naar mijn idee. En vooral het album Bleed American en Futures vind ik tegek! Jimmy Eat World is een band die ontzettend mooie ballades maakt, en de ruigere nummers van de band zijn dan ook weer het gelijk het andere uiterste, in tegenstelling tot de ballades zijn deze best heftig, veel gitaargeweld dus. Maar ook vaak erg catchy-melodieën, ruig maar catchy, daar hou ik van. Ik heb veel ideetjes opgedaan dankzij hen. Ideetjes die ik verwerk in mijn 'schrijfproces'; bijvoorbeeld het gebruik van 'octaafjes op de gitaar'."

'Dance With Me' - Kill Ferelli

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Sweetness' cover

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie