Halve Mexicaan maakt debuut in Album Top 100

  1. Nieuwschevron right
  2. Halve Mexicaan maakt debuut in Album Top 100

Weinig verroering deze week in de Nederlandse Album Top 100. De lijst telt maar vijf nieuwkomers, waaronder een debuterende halve Mexicaan.

Vergeet d’Angelo en Usher, want hier is Miguel Jontel Pimentel. De halve Mexicaan (zijn vader komt uit Mexico, zijn moeder is Afrikaans-Amerikaans) doet op zijn derde album Wildheart de eerste twee genoemde r&b-zangers vergeten.
Van zijn moeder kreeg Miguel de oude r&b mee, van zijn vader funk, hiphop, jazz en rock. Op zijn veertiende schreef Miguel zijn eerste liedjes en tijdens de middelbare school leerde hij hoe de muziekbizz in elkaar zat. Toen hij klaar was met school, lag de weg vrij voor een carrière in de muziek, dat hem al twee hitalbums opleverde, maar aan ons voorbij gingen. Met de binnenkomst van Wildheart op #88, maakt de bijna 30-jarige Miguel dat gemis meer dan goed.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Yes

Over van de zwoele r&b van Miguel naar de rockmuziek van de Britse band Yes. Een jaar geleden verscheen Heaven And Earth, het 21e studioalbum van de groep die al actief is sinds 1968 met hiaten in 1982 en 2005 tot 2007. Basgitarist Chris Squire is de enige van het eerste uur die nog deel uitmaakt van de huidige line-up. Afgelopen jaar ging hij met zijn groep op tournee. Van het concert dat de band op 12 augustus 2014 gaf in Mesa Arts Center in Arizona, verscheen deze week het live album Like It Is: Yes at the Mesa Arts Center, dat binnenkomt op #83.

Nederlandstalige albums

En wat gebeurt er nog meer in de Album Top 100? Van de vijf nieuwe noteringen komen er drie uit Nederland én worden ook in het Nederlands gezongen. We lopen ze even, in omgekeerde volgorde, met je door.
#65: Sander Kwarten is 23 en komt uit Breda. Op jonge leeftijd klom hij het podium op en won hij menig talentenjacht. Na vijf jaar komt hij deze week met zijn debuutalbum Dromen.
#10: Nog een Brabander debuuteert op #10: Tilburger Roy Donders met zijn album Ik Wil Jou. Hij werd bekend als ‘de stylist uit het Zuiden’ van het gelijknamige RTL 5 programma. Vanaf 14 oktober gaat Roy de theaters in voor zijn Glitter & Glamour-tour. In het najaar volgt een nieuw seizoen van zijn realityserie.
#1: Na twee top 10-noteringen, Met Gevoel (#8 in 2013) en Puur Liefde (#6 in 2014), pakt de in Nijmegen geboren Henk Bernard deze week de eerste plek in de Album Top 100 met Liefde Is Leven, zijn vijfde album. Bernard is niet zijn eigen achternaam, maar de voornaam van zijn overleden vader.
De Megaman
Mega Top 50 albumspecialist

Meer achtergronden bij de hits vind je wekelijks op de-megaman.blogspot.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie