Mike Massé is de hoogste nieuwe op #24

  1. Nieuwschevron right
  2. Mike Massé is de hoogste nieuwe op #24

Mike Massé is een Amerikaanse zanger uit Salt Lake City die een ernstig ziek zoontje van één jaar heeft. Om geld in te zamelen coverde hij "Let It Be" van The Beatles en dat gaat goed want zijn uitvoering is de hoogste nieuwe op #24!

Mike Massé plaatste op 20 juli een filmpje op YouTube waarin hij "Let It Be" zong. Hij maakte indruk met zijn versie van het nummer, maar vooral ook met het verhaal eromheen. 20 juli was namelijk de verjaardag van zijn zoontje Noah, die op 1-jarige leeftijd al een hersentumor blijkt te hebben. Hij kan geopereerd worden, maar daar is veel geld voor nodig en dat hoopt zijn vader op te halen.

De video van Mike Massé werd opgepikt door Dumpert, een onderdeel van website GeenStijl. Die aandacht heeft geholpen want vooral uit Nederland ontvangt Mike veel donaties. Hij schreef dan ook op Twitter dat als de operatie goed verloopt, hij met Noah op vakantie gaat naar Nederland. Genoeg geld is er voorlopig nog niet binnen, maar Mike Massé staat wel in de Mega Top 50 op #24.

Ook nieuw: Otto Knows, Green Day, No Doubt, Nielson en Billy The Kit

Otto Knows is een Zweedse DJ die onder de vleugels van Avicii en de Swedish House Mafia best wel eens een dikke hit zou kunnen scoren. Zijn track "Million Voices" komt binnen op #27. Twee plekken lager, op #29, staat "Oh Love", de nieuwe Green Day. De Amerikaanse band wil de komende maanden maar liefst drie albums uitbrengen en de eerste, die 'Uno!' heet, verschijnt in september. Daarop zal ook "Oh Love" te vinden zijn.

Na een break is No Doubt weer helemaal terug. De band rondom Gwen Stefani ging in 2004 uit elkaar, maar in 2008 kwamen ze weer samen en sindsdien werkten ze een nieuwe muziek. Het eerste resultaat dat we daarvan horen is "Settle Down" en die komt binnen op #36. Nielson debuteert deze week in de Mega Top 50; hij doet mee aan De Beste Singer-Songwriter Van Nederland en is met "Beauty & De Brains" nieuw op #42. De laatste binnenkomer is ook afkomstig uit Nederland; het gaat om Billy The Kit. Hij werkte voor "Higher" samen met Duvall, Bnann (de zanger van Infadels) en Stennis (Dennis Weening). "Higher" staat op #47.

Eindelijk verandering aan de top

Vorige week bleef de complete top 7 van de Mega Top 50 staan, maar deze week komt er wat beweging in. The Opposites maken met "Slapeloze Nachten" een enorme sprong vooruit; vorige week kwamen ze binnen op #36 en nu stijgen ze door naar #4. Rudimental & John Newman zakken met "Feel The Love" naar #3 omdat ze plaats moeten maken voor een ander duo dat vorige week nog op #8 stond. Het gaat om Will.I.Am en Eva Simons die met "This Is Love" stijgen naar #2. Maar de #1 is wel hetzelfde; voor de dertiende week op rij is dat "Balada" van Gusttavo Lima.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie