Jasper's Song van het Jaar Top 3

  1. Nieuwschevron right
  2. Jasper's Song van het Jaar Top 3

Tot en met morgenavond kan je nog stemmen op de ‘Song van het jaar’ van 2017. KX-dj Jasper Leegwater geeft een kijkje in zijn top 3.

#3 Queens Of The Stone Age - The Way You Used To Do

Josh Homme en zijn vrienden hebben dit jaar weer een prachtig album afgeleverd. Geproduceerd door Mark Ronson, en daardoor swingender dan ooit. Dit swing-gehalte hoor je vooral terug op ‘Feet Don’t Fail Me’ en mijn persoonlijke nummer 3 van 2017, maar toch met het harde, rauwe randje zoals je gewend bent van Queen Of The Stone Age.

#2 Harry Styles - Sign Of The Times

Na lange tijd in een stereotypische boyband te hebben gezeten en veruit de bekendste van het stel te zijn geweest, wist Harry Styles met zijn solo-debuutalbum zichzelf los te weken van zijn boyband-imago. Hij toont zich muzikaal, en laat een hoop verschillende kanten van zich horen. De veel gedraaide en ook zeer door mij gewaardeerde track ‘Kiwi’ doet al snel denken aan Arctic Monkeys, terwijl Sign Of The Times totaal anders klinkt. Dit is dan ook mijn nummer 2 van 2017 en ik ga in maart naar zijn concert in de Ziggo Dome, waar ik me stiekem toch nog een klein beetje voor schaam.

#1 Arcade Fire - Everything Now

Ik ben aan het wachten op de 12’’ op vinyl van deze plaat en heb er maar gelijk een Arcade Fire-trui bijgekocht. Man, wat een album en wat een track heeft deze Canadese band afgeleverd dit jaar. Het klinkt heerlijk, en het hele concept rond het album is tot in de puntjes uitgewerkt. Inclusief fake-news over de band, de hebzucht van het leven in de 21e eeuw en de passende tweets met persberichten. Soms slaat Arcade Fire hierin misschien een beetje door, maar de tekstuele parel en toch vrolijke meezinger ‘Everything Now’ is ongetwijfeld mijn favoriete plaat van 2017!
JALALALALAAALALALAAA!

Jasper heeft afgelopen zondag 17-18 uur zijn volledige top 10 gedraaid, deze kan je hier terugluisteren.

Stemmen op de Song Van Het Jaar kan hier.

KX Essentials

De beste eindejaarslijst hoor je natuurlijk op KX! Op 9 december stemmen we samen op de KX Essentials 2017! Houd deze site in de gaten voor meer informatie...

Ster advertentie
Ster advertentie