Eindelijk eerste top 10-hit voor Ed Sheeran in VS

  1. Nieuwschevron right
  2. Eindelijk eerste top 10-hit voor Ed Sheeran in VS

Terwijl Meghan Trainor voor de zevende week bovenaan staat met ‘All About That Bass’, scoort Ed Sheeran eindelijk zijn eerste top 10-hit in de Hot 100.

Met debuuthit ‘The A-Team’ belandde hij vorig jaar op nummer 16, met ‘Sing’ stond hij eerder dit jaar drie plaatsen hoger. Het lukte Ed Sheeran niet om een top 10-hit te scoren in de Billboard Hot 100. Tot nu. Deze week klimt ‘Don’t’ van de Britse singer-songwriter drie plekken naar de tiende positie. En dat heeft Sheeran vooral te danken aan de Amerikaanse radiostations. Die draaien ‘Don’t’ bijna grijs.

Vrouwen, vrouwen en nog eens vrouwen

Nog steeds. Al voor de zevende week op rij. De gehele top 5 van de Billboard Hot 100 bestaat wederom uit alleen maar vrouwen. Voor de zevende keer aangevoerd door Meghan Trainor en haar ‘All About That Bass’. De zangeres evenaart daarmee ‘Fancy’ van Iggy Azalea en Charli XCX, dat eerder dit jaar ook zeven weken aan de leiding ging. Als Trainor het nog drie weken volhoudt, dan komt ze op gelijke hoogte met Pharrell Williams. De zanger stond dit jaar tien weken op nummer 1 met ‘Happy’.

61e Hot 100-hit Taylor Swift

‘Shake It Off’ blijft deze week voor de zoveelste keer op nummer 2 staan, maar Taylor Swift volgende voorproefje van haar nieuwe album komt binnen op de achttiende plek. Dat heeft ‘Out Of The Woods’ te danken aan het aantal downloads afgelopen week. De zangeres scoort daarmee haar 61e notering in de Hot 100. Alleen Aretha Franklin stond vaker in de Hot 100 genoteerd als vrouwelijke artiest: 73 keer.
Afgelopen maandag kwam de derde track van Swift’s nog uit te komen album online, ‘Welcome To New York’. Volgende week komt 1989, het vijfde album van de zangeres, uit.

Single top 10

01 (01) ‘All About That Bass’ – Meghan Trainor
02 (02) ‘Shake It Off’ – Taylor Swift
03 (05) ‘Bang Bang’ – Jessie J, Ariana Grande & Nicki Minaj
04 (03) ‘Black Widow’ – Iggy Azalea & Rita Ora
05 (04) ‘Habits (Stay High)’ – Tove Lo
06 (06) ‘Don’t Tell ‘Em’ – Jeremih & YG
07 (07) ‘Animals’ – Maroon 5
08 (09) ‘Stay With Me’ – Sam Smith
09 (10) ‘Hot Boy’ – Bobby Schmurda
10 (13) ‘Don’t’ – Ed Sheeran

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Drie keer country

Voor de derde week op rij staat er een countryalbum op de eerste plek van de Billboard Hot 200. Bringing Back The Sunshine van Blake Shelton en Old Boots, New Dirt van Jason Aldean waren de vorige twee albums, deze week komt Anything Goes van Florida Georgia Line binnen op nummer 1. Daarmee scoort het duo hun eerste nummer 1 in de Verenigde Staten. Debuutalbum Here’s To The Good Times uit 2012 bereikte de vierde positie. Florida Georgia Line stond vorig jaar juni twee weken in de Mega Top 50. ‘Cruise’, een samenwerking met rapper Nelly, haalde toen de 41e plek.

Veel nieuw

Zeven van de beste tien beste albums deze week zijn nieuw binnen gekomen. Zo komt You+Me met debuutalbum Rose Ave. binnen op nummer 4. You+Me is een samenwerking tussen Pink en Dallas Green. Rose Ave. is het achtste album van Pink dat de beste veertig van de Hot 200 bereikt, terwijl het voor Green pas de derde keer is.
Op nummer 9, nog net binnen de top 10 dus, staat het nieuwe album van U2. Songs Of Innocence kreeg afgelopen ook in Amerika zijn fysieke release en dat levert de band hun elfde top 10-album op. Het gratis aanbieden van het album op iTunes levert U2 dus geen groot succes in de hitlijsten op. Vorige album No Line On The Horizon belandde nog wel op nummer 1.

Album top 10

01 ( – ) ‘Anything Goes’ – Florida Georgia Line
02 (01) ‘Old Boots, New Dirt’ – Jason Aldean
03 ( – ) ‘Ride Out’ – Bob Seger
04 ( – ) ‘Rose Ave.’ – You+Me
05 (03) ‘Partners’ – Barbra Streisand
06 (10) ‘In The Lonely Hour’ – Sam Smith
07 ( – ) ‘Blood Man: Year Of The Wolf’ – The Game
08 ( – ) ‘People Keep Talking’ – Hoodie Allen
09 ( – ) ‘Songs Of Innocence’ - U2
10 ( – ) ‘Sweet Talker’ – Jessie J

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tim Cox
Mega Top 50 specialist internationale charts
Ster advertentie
Ster advertentie