Tove Lo voegt zicht bij vrouwen-top 5 in Hot 100

  1. Nieuwschevron right
  2. Tove Lo voegt zicht bij vrouwen-top 5 in Hot 100

Voor de zesde week op rij bestaat de top 5 van de Billboard Hot 100 louter uit vrouwen. Deze week komt er wel een nieuwe dame bij: Tove Lo.

De top 3 is hetzelfde als vorige week. Meghan Trainor deelt het podium met Taylor Swift (#2 met ‘Shake It Off’) en het duo Iggy Azalea en Rita Ora (#3 met ‘Black Widow’). ‘All About That Bass’ staat voor de zesde week bovenaan de Amerikaanse hitlijst, maar intussen Tove Lo stijgt twee plekken van nummer 6 naar 4 met ‘Habits (Stay High)’. Daarmee voegt de Zweedse zangeres zich bij het zevental vrouwen dat de afgelopen vijf weken de top 5 van de Hot 100 heeft bezet.
Degene die de top 5 verlaat is Nicki Minaj. Alhoewel, ze staat nog wel samen met Jessie J en Ariana Grande genoteerd op nummer 5, maar haar solosingle ‘Anaconda’ gaat drie plekken omlaag naar de achtste positie. De eerste man die voorzichtig aanklopt bij de dames is Jeremih. Samen met YG stijgt hij met ‘Don’t Tell ‘Em’ een plek omhoog naar de zesde plaats. De twee worden gevolgd door Maroon 5, die met 'Animals' ook één plaats omhoog kruipen.

‘Ew!’

‘Ew!’. Zo heet de track die talkshowhost Jimmy Fallon heeft gemaakt met will.i.am. Met hun alterego’s Sara en mirr.i.am komen ze deze week binnen op een 26e plek. Dat hebben de twee vooral te danken aan het aantal streams. De video van het nummer werd vorige week op YouTube gezet en werd in de Verenigde Staten al zo’n zes miljoen keer bekeken.
In The Tonight Show Starring Jimmy Fallon doet de presentator eens in de zoveel tijd een sketch als Sara, een puber met een beugel. Tijdens de sketch praten twee vrouwelijke tieners over dingen die zij ‘vies’ vinden, ‘ew!’ dus. De naam Sara heeft Fallon van iemand uit het publiek die in juli 2011 na een grap in de show keihard ‘ew!’ riep. Toen Fallon aan de vrouw vroeg wat haar naam was, antwoordde ze: “Sara without an H.”
Verschillende bekendheden hebben al hun opwachting gemaakt in het onderdeel van de show. Onder anderen Taylor Swift, Lindsay Lohan en Channing Tatum speelde een rol in de serie. En nu heeft Fallon dus ook een Hot 100-hit te pakken!

Single top 10

01 (01) ‘All About That Bass’ – Meghan Trainor
02 (02) ‘Shake It Off’ – Taylor Swift
03 (04) ‘Black Widow’ – Iggy Azalea & Rita Ora
04 (06) ‘Habits (Stay High)’ – Tove Lo
05 (04) ‘Bang Bang’ – Jessie J, Ariana Grande & Nicki Minaj
06 (07) ‘Don’t Tell ‘Em’ – Jeremih & YG
07 (08) ‘Animals’ – Maroon 5
08 (05) ‘Anaconda’ – Nicki Minaj
09 (09) ‘Stay With Me’ – Sam Smith
10 (12) ‘Hot Boy’ – Bobby Schmurda

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Weer country bovenaan in albumlijst

Kwam vorige week countryzanger Blake Shelton met zijn nieuwe album Bringing Back The Sunshine nog binnen op de eerste plek van de Hot 200, is het deze week weer een countryartiest die op nummer 1 staat. Old Boots, New Dirt van Jason Aldean kwam vorige week uit en knalt deze week nieuw binnen op de eerste plek. Het album van de countryster vloog maar liefst 278.000 keer over de (digitale) toonbank. Alleen Ghost Stories van Coldplay en The Outsiders van Eric Church werden in de eerste verkoopweek meer verkocht: 383.000 om 288.000 exemplaren.

Hozier verslagen

Ver, heel ver, achter Aldean komt Hozier met zijn debuutalbum binnen op een tweede plek. 58.000 keer werd het album Hozier verkocht. Dat heeft de Ierse zanger mede te danken aan zijn optreden bij Saturday Night Live afgelopen week. ‘Take Me To Church’ is de eerste single van het album. In februari van dit jaar werd Hozier getipt door Billboard als veelbelovende artiest.

Album top 10

01 ( – ) ‘Old Boots, New Dirt’ – Jason Aldean
02 ( – ) ‘Hozier’ – Hozier
03 (03) ‘Partners’ – Barbra Streisand
04 (04) ‘Cheek To Cheek’ – Lady Gaga & Tony Bennett
05 ( – ) ‘Everything Will Be Alright In The End’ – Weezer
06 (01) ‘Bringing Back The Sunshine’ – Blake Shelton
07 ( – ) ’24 Karat Gold: Songs From The Vault’ – Stevie Nicks
08 ( – ) ‘It’s About Us’ – Alex & Sierra
09 ( – ) ‘Point Of No Return’ – Keyshia Cole
10 (12) ‘In The Lonely Hour’ – Sam Smith

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tim Cox
Mega Top 50 specialist internationale charts
Ster advertentie
Ster advertentie