Tweede #1-hit Felix Jaehn in Mega Top 50

  1. Nieuwschevron right
  2. Tweede #1-hit Felix Jaehn in Mega Top 50
Felix Jaehn is de nieuwe nummer 1 in de Mega Top 50. Met ‘Ain’t Nobody’ duwt hij Major Lazer’s ‘Lean On’ weer terug naar de tweede plek.
Hij werd natuurlijk bekend door zijn remix van OMI’s ‘Cheerleader’, maar nu heeft Felix Jaehn ook zelf een grote hit te pakken. En hoe: ‘Ain’t Nobody’ klimt van 7 naar 1 in de Mega Top 50. Met ‘Cheerleader’ scoorde Jaehn dus een wereldwijde hit. In de Mega Top 50 stond hij tussen januari en maart van dit jaar liefst acht weken op 1. Daarna veroverde hij samen met OMI ook de Britse en Amerikaanse hitlijst.
Felix Jaehn is een 20-jarige producer en dj uit Hamburg. In zijn thuisland scoorde de Duitser al een dikke nummer 1-hit met ‘Ain’t Nobody’ en nu is dus ook Nederland en de rest van Europa aan de beurt. ‘Ain’t Nobody’ is de zesde versie van het nummer dat wordt uitgebracht. De originele versie van Chaka Khan & Rufus kwam niet verder dan 36. Felix Jaehn scoort daarmee de grootste hit voor het nummer. Al had hij dat record natuurlijk een aantal weken geleden al in handen, want de versie van Diana King uit 1995 kwam niet verder dan de 27e positie.

Debuuthit Jasmine Thompson

Jaehn doet het op ‘Ain’t Nobody’ niet alleen. Hij heeft de hulp ingeroepen van Jasmine Thompson. Alhoewel… Ruim anderhalf jaar geleden, in september 2013 (inderdaad, toen was ze nog maar twaalf) bracht ze al een akoestische versie van 'Ain’t Nobody' op YouTube. De Londense heeft al veel faam gemaakt met haar eigen YouTube-kanaal, waarop ze 1,2 miljoen abonnees heeft en al zo’n 150 miljoen views. De Britse supermarktketen Sainsbury’s pikte haar versie van ‘Ain’t Nobody’ op in een advertentie en de versie van Jasmine bereikte de 32e plaats in de Britse hitparade. Het nummer haalde de Mega Top 50 niet, maar nu - met een zomerbeatje eronder van Felix Jaehn - debuteert de pas 14-jarige meteen met een nummer 1-hit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie