Albumdownloads bezorgen Rihanna top 10-plek

  1. Nieuwschevron right
  2. Albumdownloads bezorgen Rihanna top 10-plek
Rihanna is met ANTi op 7 binnen gekomen in de Album Top 100. Dat heeft de zangeres te danken aan de downloads van het album.
Als Rihanna op 11 juni haar Europese tournee begint met een optreden in de Amsterdam ArenA, is het nog maar de vraag of ANTi nog in onze albumlijst staat. Vorige week verscheen het album eindelijk, na veel vijven en zessen. De release stond al voor mei 2015 genoteerd en werd later weer uitgesteld om 25 van Adele niet in de weg te zitten.
Tot overmaat van ramp lekte ANTi vorige week uit op streamplatform Tidal, waarna het een dag lang gratis kon worden gedownload. Zo’n 1 miljoen mensen lieten zich dat geen twee keer zeggen. Het zijn dan ook alleen de downloads die er voor zorgen dat het album binnenkomt op de zevende plaats. Met de fysieke release, dit weekend, zit er volgende week misschien nog een hogere notering in voor het achtste album van Rihanna.

Postuum record David Bowie

Blackstar van David Bowie blijft voor de vierde week het bestverkochte en gestreamde album in Nederland en dat levert hem postuum een record op. Niet eerder stond een album van Bowie zolang bovenaan de albumlijst. Let’s Dance moest in 1983 na drie weken het veld ruimen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Andere binnenkomers

#4 Dream Theater: The Astonishing

Een negende, vierde, derde en twee keer een tweede plaats, dat staat er op het portfolio van de Amerikaanse metalband Dream Theater. En dan noemen we alleen de top 10-noteringen. The Astonishing, hun dertiende studioalbum, voegen we bij die vijf top 10-albums, want het dubbelalbum met maar liefst 34 tracks, komt binnen op de vierde plaats.

#9 Sia: This Is Acting

Eigenlijk was de Australische zangeres Sia helemaal niet van plan een eigen album uit te brengen. Ze was bezig met het schrijven van nummers voor anderen, maar vond dat ze die nummers ook best zelf zou kunnen zingen. De titel van haar zevende album This Is Acting refereert dan ook daarnaar, in de huid kruipen van die ander waarvoor het nummer bestemd is.

#13 Charlie Puth: Nine Track Mind

Vorig jaar leverde de Amerikaanse zanger Charlie Puth een wereldhit af met het nummer ‘See You Again’ met Wiz Khalifa. Dat nummer zul je echter niet vinden op het album Nine Track Mind van Puth (behalve op de internationale versie). Wel staan daar de huidige singles ‘Marvin Gaye’ (met Meghan Trainor) en ‘One Call Away’ op en het duet ‘We Don’t Talk Anymore’ met Selina Gomez.

#23 Phil Collins: Take A Look At Me Now …

Een week geleden, op zaterdag 30 januari 2015, vierde de Britse muzikant Phil Collins zijn 65e verjaardag. Niet dat hij met pensioen gaat, verre van dat. Maar totdat hij met nieuw werk komt, kunnen de fans genieten van zijn acht studioalbums, die per twee opnieuw worden uitgebracht in luxe versies. Dus met niet eerder uitgebracht (live) materiaal. De echte fan gaat natuurlijk voor de box Take A Look At Me Now … met deluxe edities van Face Value (#2 in 1981, nu ook separaat op #46) en Both Sides (#1 in 1993, nu ook op #73). De andere zes verschijnen de komende maanden in setjes van twee en passen met de eerste twee in de box!

#48 Tobias Sammet’s Avantasia: Ghostlights

Tobias Samnet’s Avantasia is sinds 1999 het project van Tobias Samnet, die eigenlijk zanger is van de Duitse metalband Edguy. Avantasia is een soort rockopera, waar telkens andere muzikanten deel van uitmaken. Op Ghostlights, het zevende album, zijn dat onder andere Dee Snyder (zanger Twisted Sister), Geoff Tate (voormalig zanger van Queensrÿche), en onze eigen Sharon den Andel, zangeres van Within Temptation. Met het nummer ‘Mystery Of A Blood Red Rose’ doet Sammet op 25 februari een gooi naar deelname aan het Eurovisie Songfestival. Zou een leuke tegenhanger in mei kunnen zijn voor onze Douwe Bob!

Nederpop

Voor de vijfde keer verschijnen er in de serie The Golden Years of Dutch Pop Music, albums van Nederpopgroepen uit de jaren ’60 en ’70. De volgende vier albums krijgen een notering, waarmee het totaal aantal op 22 komt:
#58 The Cats
#67 The Bintangs
#71 Supersister
#77 Rob Hoeke

#75 Sivert Høyem: Lioness

Met de plotselinge dood van gitarist Robert Buras in 2007, gevonden in zijn appartement met z’n gitaar in de hand, kwam een onverwacht einde aan de Noorse band Madraguda. Sivert Høyem, zanger van de band ging verder in de muziek en brengt met Lioness zijn zesde album uit. Op 16 maart kun je hem bewonderen in Vera in Groningen, waar Madraguda ook een paar keer heeft opgetreden.

#78 Bloc Party: Hymns

Met de albums van de Britse band Bloc Party gaat het, in chronologische volgorde, alle kanten op: 51, 19, 35 en 21. Hymns, het vijfde album, valt daar ver buiten, want het komt slechts binnen op de 78e plaats. Op het album spelen voor het eerst de nieuwe leden Justin Harris (bas/keyboards) en Louise Bartle (drums) mee. In naam bestaat Bloc Party sinds september 2003. Maar al in 1999 begonnen Kele Okereke (zanger) en Russel Lissack (leadgitaar) de groep, die diverse namen heeft gekend, waaronder the Angel Range. Okereke bracht zelf al twee albums uit.

#92 Mike Oldfield: Discovery – Deluxe Edition

Niet alleen van de albums van Phil Collins verschijnen deze week luxe edities. Ook multi-instrumentalist Mike Oldfield doet een duit in het zakje. Zijn album Discovery (#2 in 1984) is opnieuw uit, nu als dubbelcd. Op de eerste cd staan vijf extra nummers, waaronder een lange versie van ‘To France’, in 1984 een #4-hit met zangeres Maggie Reilly. De tweede cd, The 1984 Suite, is een verzameling nummers van de albums Discovery en de soundtrack van The Killing Fields, beide uit 1984. De nummers van Discovery nam Oldfield in 1984 op in de Zwitserse alpen op een hoogte van 2.000 meter met uitzicht op het meer van Geneve.
De Megaman
Mega Top 50 albumspecialist

Meer achtergronden bij de hits vind je wekelijks op de-megaman.blogspot.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie