Trio Take That komt in december met nieuwe cd

  1. Nieuwschevron right
  2. Trio Take That komt in december met nieuwe cd

Take That komt op 1 december met een nieuw album. Het is de eerste cd van de band als trio.

Gary Barlow, Mark Owen en Howard Donald. Dat zijn de drie overgebleven leden van Take That. Afgelopen week maakte Jason Orange bekend dat hij uit de band stapt. Volgens zijn eigen woorden tobde hij al jaren over deze beslissing. Dat weerhoudt de drie Britse zangers er niet van om met een nieuw album te komen. III is voor een gedeelte geproduceerd door Stuart Price en Jeff Lynne en ligt op 1 december in de (digitale) schappen.
III wordt het zevende studioalbum van Take That in Nederland. Derde album Nobody Else, met hit 'Back For Good', is het grootse album voor de band in ons land. In 1995 stond het een weekje op de eerste plek van de Album Top 100. Het in 1996 uitgebrachte compilatiealbum Greatest Hits stond drie weken bovenaan de lijst.

Start

In 1989 werd Take That opgericht als tegenhanger van New Kids On The Block. Het duurde echter enkele jaren voordat de band hun eerste succes had. ‘Relight My Fire’ bereikte in november 1993 de tiende plek in de Mega Top 50. Daarvoor had ‘Pray’ de 38e positie behaald in de lijst. Beide tracks komen van debuutalbum Everything Changes, waarvan de titeltrack de zevende plek in de Mega Top 50 behaalde en ‘Babe’ zelfs op nummer 5 stond.
Hun grootste hit in de Mega Top 50 scoorde Take That met ‘Back For Good’, dat het uiteindelijk tot nummer 2 schopte in april 1995. Een paar maanden daarna vertrok Robbie Williams uit de band. Nog geen jaar later besloten ook de andere leden om het bijltje er bij neer te gooien.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Doorstart

Tien jaar na het einde van Take That kwamen vier van de vijf zangers weer bij elkaar. De band bracht de track ‘Patience’ uit. Zonder Robbie Williams, die ook niet te horen was op het nieuwe album Beautiful World. ‘Patience’ bereikte in de Mega Top 50 net niet de top 10.
In 2010 voegde Robbie zich toch weer bij de band. In december van dat jaar stond single ‘The Flood’ een weekje op nummer 6 in de Mega Top 50. Twee maanden daarvoor kwam ‘Shame’, een samenwerking tussen Gary Barlow en Williams, ook al tot die positie.

‘These Days’

Take That maakte ook bekend wat de eerste single van het nieuwe album zou worden. Het opzwepende ‘These Days’ komt pas op 23 november officieel uit, maar is wel al te beluisteren op You Tube.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie