Laura Jansen vroeger zwaar gepest

  1. Nieuwschevron right
  2. Laura Jansen vroeger zwaar gepest

Het leven lacht Laura Jansen inmiddels toe met verschillende hits op zak en uitverkochte optredens, maar haar jeugd was lang niet altijd makkelijk. In een interview met Trouw vertelt de zangeres zo zwaar gepest en mishandeld te zijn dat ze psychische hulp nodig had.

De jeugd van Laura Jansen verliep alles behalve vlekkeloos. Eerst scheidden haar ouders en daarna bleken andere kinderen haar niet te mogen. "Ik heb mij zó bedreigd gevoeld dat ik dacht dat ik er aan zou gaan; dat ze er echt op uit waren om mij te doden", zegt ze in Trouw. "Geschopt, bespuugd, op school in lockers geduwd." Het begon allemaal toen Laura terugkwam naar Nederland. "Toen ik op mijn twaalfde van Amerika naar Nederland verhuisde ben ik op de geitenboerderij in Scheveningen door drie meisjes helemaal in elkaar geslagen. Ik heb me wel verdedigd, had er wel vier handen vol haar bij hen uitgetrokken, maar uiteindelijk hebben zij gewonnen. Ik hield er drie gebroken ribben aan over."

De zangeres zocht uiteindelijk psychologische hulp. "Ik heb al heel lang een lieve therapeut met wie ik dit soort dingen vaak heb besproken. Ze heeft me op een keer aangeraden om alle voorvallen op te schrijven. Het werd een behoorlijk pak papier." Inmiddels kan ze een stuk beter omgaan met de angst om weer aangevallen te worden. "O, wacht even, je denkt dat mensen je pijn willen gaan doen. Reageer op dát gevoel en kijk dan nog eens naar wat er werkelijk aan de hand is."

Laura Jansen bracht onlangs haar album Elba uit, waarvan de single 'Golden' afgelopen weekend op nummer 46 binnenkwam in de Mega Top 50. Op Elba staat ook het hele persoonlijke liedje 'Pretty Me' waarin ook haar jeugd aan bod komt.

Ster advertentie
Ster advertentie