De zomerhits van 2013 in... Spanje

  1. Nieuwschevron right
  2. De zomerhits van 2013 in... Spanje

Veel zomerhits ontstaan doordat vakantiegangers in clubs of op de radio een toffe track horen en die vervolgens mee terugnemen naar eigen land. Maar wat kun je deze zomer zoal verwachten aan zonnige muziek op buitenlandse radiostations? De komende weken nemen we je mee naar Italië en Frankrijk, maar nu eerst Spanje.

Barcelona is niet alleen de stad van Gaudí en van één van de beste voetbalclubs ter wereld, maar ook van Flaix FM [website | stream]. Het commerciële station werd op 1 juni 1992 opgericht en zendt volledig uit in het Catalaans. Flaix FM is in de hele provincie Catalonië te ontvangen, waardoor het de bij toeristen populaire Costa Brava bestrijkt. Ook heeft de zender een aparte editie voor party eiland Ibiza.

Flaix FM is met haar danceformat niet alleen populair in Catalonië, maar ook in andere landen als Nederland. Txell Aixendri is naast actrice ook presentatrice op Flaix FM. Eerder werkte zij al mee aan een item van Giel Beelen over wereldhits. Volgens haar ga je de onderstaande vijf singles deze zomer veelvuldig horen op Flaix FM, omdat ze veelal erg populair zijn bij de luisteraars.

Albert Kick & Jason Rene 'Black (From The Waist Down)'

In de Catalaanse dance scene is Albert Kick al een gevestigde naam. Hij werd geboren in Girona en begon een paar jaar geleden met het produceren van tracks. Zijn huidige hit 'Black (From The Waist Down)' maakte hij samen met Jason Rene. De song doet enigszins denken aan 'I'm In Miami Bitch' van LMFAO.

Inna & Daddy Yankee 'More Than Friends'

Roemenië is een land waar al jarenlang zomerhits vandaan komen. Het Moldavische O-Zone brak met 'Dragostea Din Tei' door nadat ze in Roemenië gingen wonen en ook Alexandra Stan ('Mr. Saxobeat'), Edward Maya ('Stereo Love') en Inna zijn Roemeens. Deze dame heeft, behalve een rondborstig lijf waar ze regelmatig mee pronkt, een aantal hits in de Mega Top 50 op haar naam staan. 'Hot' kwam in 2010 bijvoorbeeld tot nummer 4 en haar laatste succes was 'Sun Is Up' uit 2011. Na een 2012 zonder Inna hoopt ze dit jaar weer terug te keren met 'More Than Friends'.

Sak Noel & Sito Rocks 'Party On My Level'

Waar de Catalaanse producer Albert Kick nog onbekend is bij ons, is dat een ander verhaal bij de eveneens Catalaanse Sak Noel. In de zomer van 2011 zong iedereen namelijk Johnny, la gente esta muy loca, what the fuck na zijn hit 'Loca People' die drie weken aan kop van de Mega Top 50 stond. Zijn nieuwe single 'Party On My Level' is een samenwerking met de Spaanse zanger en acteur Sito Rocks.

Major Lazer 'Watch Out For This (Bumaye) (Dimitri Vegas Remix)'

'Watch Out For This (Bumaye)' van Major Lazer is een track die we kennen uit de Mega Top 50, want na 16 weken staat hij nog altijd genoteerd in de lijst. De song is onder handen genomen door Dimitri Vegas, een Belgische DJ die lange tijd op Ibiza woonde en daar nog steeds veel tijd doorbrengt. 'Watch Out For This (Bumaye)' is door Dimitri Vegas nog net wat sneller gemaakt.

Basshunter 'Dream On The Dancefloor'

Wie dacht dat de carrière van de Basshunter allang voorbij was, heeft het goed mis. De Zweed kwam in de Mega Top 50 tot twee hits, die beiden verschenen in 2006. 'Boten Anna' haalde nummer 2 en opvolger 'Vi Sitter I Ventrilo Och Spelar DotA' wist het tot nummer 11 te schoppen. In het buitenland bleef Basshunter populair en in Spanje gaat men nog steeds los op zijn muziek. Zou hij met 'Dream On The Dancefloor' ook weer Nederland weten te bereiken?

Meer Mega Top 50 zomerhits

Wat wordt dé zomerhit van 2013 in Nederland? We hebben de belangrijkste kanshebbers voor je op een rijtje gezet en daaronder vind je een overzicht vol met zonnige releases. Er is ook een playlist op Spotify van zodat je waar dan ook naar de zomerse muziek van 2013 kunt luisteren.

Jouw mening!

Heb jij een toffe zomerhit ontdekt? Laat het weten door te reageren!

Ster advertentie
Ster advertentie