Coldplay met drie tracks tegelijk in Mega Top 50

  1. Nieuwschevron right
  2. Coldplay met drie tracks tegelijk in Mega Top 50

‘Hymn For The Weekend’ is de derde track van Coldplay’s nieuwe album dat de Mega Top 50 haalt. De andere twee staan ook nog altijd in de lijst.

Jon Buckland, Will Champion, Guy Berryman en natuurlijk Chris Martin. Het viertal van Coldplay bracht in december hun zevende studioalbum A Head Full Of Dreams uit. Voorloper daarvan was de single ‘Adventure Of A Lifetime’. Die track staat inmiddels dertien weken in de Mega Top 50, waarvan acht in de top 10, en bereikte in november de vierde plaats.

‘Everglow’ geen single

Daarna was het de beurt aan ‘Everglow’. Maar dat is dan weer geen officiële single. Toch bereikte dat nummer in de eerste week van 2016 de zeventiende plek. Inmiddels staat ‘Everglow’ ook al weer negen weken genoteerd in de Mega Top 50.

‘Drinks on me’

‘Hymn For The Weekend’ is dus officieel de tweede single van A Head Full Of Dreams. Chris Martin dacht een partysong te maken die in de clubs te horen zou zijn. Maar de rest van de band was het daar niet echt mee eens en dus hebben ze besloten om er toch een Coldplay-sausjes overheen te gooien. Ze hebben wel de tekst ietsjes aangepast. Eigenlijk zong Chris Martin ‘drinks on me’, dat werd veranderd in ‘drink from me’. En dat was geen slechte keuze, want Coldplay komt met ‘Hymn For The Weekend’ binnen in de Mega Top 50. Op de allerlaatste plek, maar toch!

Super Bowl

En of die binnenkomst van Coldplay nog niet genoeg is, treden ze komende zondag ook nog eens op in de pauze van de vijftigste Super Bowl. De finale van de National Football League is één van de grootste sportevenementen ter wereld. De Britse band krijgt daarbij ‘hulp’ van Beyoncé en Bruno Mars, die beiden eerder al eens het optreden verzorgden.

Videoclip

Ze krijgt er geen credits voor, maar het is toch echt Beyoncé die je hoort zingen op ‘Hymn For The Weekend’. De zangeres is wel te zien in de video voor de track. Die check je hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie