John Legend nieuw op #32 met 'Made To Love'

  1. Nieuwschevron right
  2. John Legend nieuw op #32 met 'Made To Love'

Veel binnenkomers zijn er niet te bespeuren in de Mega Top 50, want het zijn er slechts drie. De hoogste is te vinden op #32 en komt op naam van John Legend met 'Made To Love.

John Legend: Made To Love (32)

‘Made To Love’ is inmiddels alweer de tiende Mega Top 50-hit voor John Legend en dat in acht jaar tijd. Zijn vorige notering dateert al weer van drie jaar geleden; toen bereikte hij de achtste plek met ‘Wake Up Everybody’, samen met The Roots en Common. En ook dit keer is John niet in z’n eentje. Op ‘Made To Love’ hoor je de zangeres van de grootste hit aller tijden in de Mega Top 50: niemand minder dan de Nieuw-Zeelandse Kimbra. Met ‘SomebodyTthat I Used To Know’, samen met Gotye, brak zij vorig jaar alle records. Met dit nieuwe duet hoopt ze uiteraard het zelfde te bereiken. ‘Made To Love’ is de voorloper van het vierde album van John Legend. Die plaat gaat Love in The Future heten. Die future is inmiddels al dichtbij, want als het september is kun je ‘m gaan kopen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Jeugd van Tegenwoordig: Een Barkie (42)

Een barkie, wat is dat eigenlijk? Nou heeft De Jeugd van Tegenwoordig natuurlijk al bijna een eigen taaltje opgebouwd, maar een barkie was toch echt al bekend voordat de Jeugd er een liedje over ging maken: het is namelijk een briefje van honderd euro (of, voordat we euro’s hadden, een briefje van honderd gulden). Net als John Legend is De Jeugd van Tegenwoordig inmiddels aan zijn tiende hitnotering toe in acht jaar tijd. Hun debuuthit ‘Watskeburt?!’ was met een eerste plaats natuurlijk de succesvolste, maar ook met ‘Sterrenstof’ kwam de groep, met een derde plek, drie jaar terug nog een aardig eind. En net als John Legend brengt ook De Jeugd van Tegenwoordig binnenkort zijn vierde album uit. Ja Natúúrlijk, zo gaat ie heten, ligt over exact een maand in de winkels.

Ellie Goulding: Burn (48)

De onderste nieuwkomer in de Mega Top 50 is deze week ‘Burn’ van Ellie Goulding. In tegenstelling tot de andere nieuwkomers deze week is Ellie nog lang niet toe aan haar tiende hit. ‘Burn’ is pas de derde notering voor haar, maar goed, we kennen haar ook pas sinds november. ‘Burn’ zou echter wel eens haar grootste hit in de Mega Top 50 kunnen worden. Daar is niet zo heel veel voor nodig, want ze kwam nog niet hoger dan een 24e plek. Dat was eind vorig jaar met ‘Lights’. Maar ‘Burn’ staat inmiddels al op #1 in Engeland en ook in de landen om ons heen is het een top 10-hit. De single staat op #4 in België en op #9 in Duitsland, dus je weet maar nooit wat er bij ons mogelijk is. En dan te bedenken dat ‘Burn’ eigenlijk helemaal niet voor Ellie Goulding bedoeld is. Leona Lewis was de eerste die ‘Burn’ opnam, maar toen zij vorig jaar haar album ging samenstellen, behoorde ‘Burn’ tot de afvallers. Ellie Goulding raapte het nummer op, nam het zelf op en scoort er prompt een nummer één-hit mee. Bedankt, Leona.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ed Adams
chartambassadeur Mega Top 50
Ster advertentie
Ster advertentie