Pitbull & Ke$ha met 'Timber' op #1 in de Mega Top 50

  1. Nieuwschevron right
  2. Pitbull & Ke$ha met 'Timber' op #1 in de Mega Top 50

Pitbull en Ke$ha pakken deze week de koppositie van de Mega Top 50. Met 'Timber' stijgen ze van nummer 3 naar nummer 1.

Een verrassende nummer 1 deze week: Pitbull en Ke$ha stijgen in hun achtste week door naar de bovenste plek van de Mega Top 50! Vorige week bleef het tweetal nog stationair draaien op een derde plaats, maar deze week wordt alsnog het sprongetje gemaakt naar de top van de lijst. Het komt vooral doordat hun single 'Timber' erg populair is op streamingplatforms als Spotify.
Pitbull en Ke$ha passeren Pharell Williams, die met ‘Happy’ nu voor de derde week op #2 staat, telkens achter een andere nummer één-artiest. Twee weken terug stond Avicii nog op #1, vorige week was dat U2. Maar de vier Ieren zijn deze week al helemaal buiten beeld geraakt: ze zakken met ‘Ordinary Love’ in de derde week al weer naar #9.

Tweede nummer 1-hit Pitbull

Pitbull scoort met ‘Timber’ zijn twaalfde hit en zijn tweede nummer één-notering. Ook zijn allereerste hit, in 2009, bereikte de top: ‘I Know You Want Me’ stond drie weken bovenaan in de Mega Top 50. Voor Ke$ha is de toppositie een noviteit; tot nu toe kwam ze nooit verder dan plaats 3 met ‘Right Round’, haar duet uit 2009 met Flo Rida.
En Ke$ha heeft nog geluk gehad, want Pitbull biechtte op dat hij voor ‘Timber’ eigenlijk Rihanna in gedachten had. Rihanna had er echter geen tijd voor, vandaar dat Pitbull naar Ke$ha uitweek. Die zei meteen ja, en heeft daar vast geen spijt van; Ke$ha verslaat momenteel Rihanna, die samen met Eminem niet verder kwam dan de tweede plek voor ‘The Monster’.

Lee Oskar

‘Timber’ is afgeleid van het nummer ‘San Francisco Bay’ van de zanger/ mondharmonicaspeler Lee Oskar uit 1979. Dat nummer gaat een stuk rustiger, maar de melodie en de mondharmonica zijn onmiskenbaar. Oskar maakte aan het begin van de jaren ’70 deel uit van de groep War, die bij ons een viertal fraaie Mega Top 50-hits scoorde. De mondharmonica op ‘Timber’ wordt echter bespeeld door Paul Harrington; ’t is maar dat je ’t weet.
Ster advertentie
Ster advertentie