Loreen in augustus meest gedraaid op de radio

  1. Nieuwschevron right
  2. Loreen in augustus meest gedraaid op de radio

Het is al ruim drie maanden geleden dat de Zweedse zangeres Loreen het Eurovisie Songfestival won met "Euphoria". Toch was deze single het meest gedraaide nummer op de Nederlandse radio in augustus.

In totaal kwam "Euphoria" 564 keer voorbij op de landelijke publieke en commerciële stations. Dat blijkt uit onderzoek van SoundAware, het bedrijf dat de Mega Top 50 samenstelt en de playlist bijhoudt van alle radiozenders in Nederland. Op de tweede plek in het overzicht staat "This Is Love" van Will.I.Am en de Nederlandse zangeres Eva Simons.

Grootste Songfestival-hit voor Loreen sinds 1986

In de Mega Top 50 stond Loreen vorige week nog op #2, een positie waarop ze twee keer eerder ook al een weekje stond. Die tweede plek voor een Eurovisie-overwinning is niet meer voorgekomen sinds 1986. Toen stond een andere zangeres, de Belgische Sandra Kim, twee weken op #2 met “J’aime la vie”; Sandra was, en is nog steeds, de jongste Eurovisie-winnares ooit. Voor een nóg grotere hit moeten we zelfs dertig jaar terug: in 1982 stond “Ein bisschen Frieden” van de Duitse Nicole op #1, de laatste toppositie voor een Eurovisie-overwinning tot nu toe.

Ster advertentie
Ster advertentie